Endrei Judit Erős Antónia és Stohl Luca a Hamu és Gyémánt címlapján
Hamu és Gyémánt / Tokaji Balázs

6 kihagyhatatlan cikket ajánlunk a Hamu és Gyémánt őszi lapszámából

Három generáció híradósai, Endrei Judit, Erős Antónia és Stohl Luca ültek egy kanapéra, hogy megvitassák, hova tart a televíziózás, és hogyan lehet személyesen feldolgozni azt a tömérdek negatív hírt, ami nap mint nap érkezik hozzánk. Apró Anna, Dobó Kata, Lékai Máté és Rófusz Ferenc pedig saját tapasztalatikon keresztül mesélik el, miként kovácsolható előny a hibákból. De ez még nem minden! Különleges, már-már mesebeli utazásra invitálunk mindenkit, hogy együtt barangoljuk be a koboldok és tündérek lakta Skóciát, valamint hogy megtudjuk, milyen élet vár ránk a Marson – ha ott tervezünk letelepedni.


Példaképek a képernyőről

Stohl Luca Endrei Judit \u00e9s Er\u0151s Ant\u00f3nia egy asztaln\u00e1l

Hamu és Gyémánt / Emmer László

A világ változik, ahogy a hírfogyasztási szokások is: bár korábban sokkal többen ültek a televízió képernyője elé, hogy kielégítsék információigényüket, a híradózásnak mindmáig igen komoly kultusza van. Mitől lesz hiteles egy híradós műsorvezető? Hogyan változott a műfaj és a nézői igény az elmúlt években? Többek között ezekről mesélt nekünk három generáció híradósa: Endrei Judit, Erős Antónia és Stohl Luca.

Égiekkel játszó földi tünemények

Unikornis szobor

Paul Bill / Unsplash

Az egyszarvúak varázslatos látványukkal ügettek be a trendek közé, s mire észbe kaptunk, már kiegészítők sokaságáról mosolyogtak vissza ránk. A modern kori divatnak tűnő „állatfigurás” hóbort azonban közel sem új keletű, a misztikus lények megjelenése évszázadokkal korábbra datálódik, sőt az unikornisok képzőművészetben és irodalomban is komoly múlttal, igen különleges szereppel rendelkeznek.

Arany a virágcserépben

illusztr\u00e1ci\u00f3 egy f\u00e9rfir\u00f3l, aki vir\u00e1got tart a kez\u00e9ben

Hamu és Gyémánt / Piros Zoltán

Miközben szinte mindenki az NFT-kről beszél, egy kisebb, csendes, de annál érdekesebb befektetési láz söpör végig a világon, amely a ritka és különleges szobanövények rajongóit célozza meg. High-tech szaporítófarmok, fű alatt bizniszelő tinik, lelkes amatőrök és ügyes svindlerek: a szobanövénypiac szereplői egyre többen vannak, céljuk azonban ugyanaz: hogy szárba szökkenjen a befektetésük, és mesés haszonra tegyenek szert.

A legendás Skócia

naplemente Sk\u00f3ci\u00e1ban

v2osk/Unsplash

Koboldok, tündérek, végeláthatatlan zöld mezők és elképesztő rejtélyek. Skócia olyan, akár egy gyönyörűen illusztrált, élénk fantáziával megírt mesekönyv – és még annál is több. A történelmi, kulturális és gasztronómiai hagyományokban gazdag vidék atmoszférája egy perc alatt terápiaként hat a lélekre, míg a három skót szigetcsoport, a Hebridák, az Orkney és Shetland szirtjeit bebarangolva a test is megkapja a maga felfrissülését.

Hibázni ér!

Dob\u00f3 Kata cs\u00f3nakban sz\u00e9p feh\u00e9r ruh\u00e1ban

Hamu és Gyémánt / Viszlay Márk

A hiba lehetősége ott van minden egyes pillanatban, elég egy rossz döntés, és máris minden másképp alakul, mint terveztük. Mégis, talán ezek a helyzetek az élet legnagyobb tanítói – és ebben teljes mértékig egyetért egymással Apró Anna, Dobó Kata, Lékai Máté és Rófusz Ferenc, akik saját tapasztalataikon keresztül mutatnak rá, hogyan lehet egy-egy pofon után emelt fővel továbbmenni az álmok felé.

A világűr mint B terv

vil\u00e1g\u0171rben asztronauta

NASA/ Unsplash

Évek óta kong a vészharang, hogy nyakunkon a klímakatasztrófa, ám a hollywoodi mozik vetítette sci-fik világán kívül nehéz elképzelni az életet víz, növények és a Föld nélkül. Mi lesz velünk, ha tényleg magunk mögött kell hagynunk a bolygót? Valóban elkezdhetjük megváltani jegyünket a Marsra, egy új élet reményeként? A jövő talán már nem is olyan távoli – ahogy többé a galaxis sincs olyan távol.

Less be velünk a címlapfotózásra! 

Már kapható!

Hamu \u00e9s Gy\u00e9m\u00e1nt 2022/ \u0151szi lapsz\u00e1m

Hamu és Gyémánt

A Hamu és Gyémánt magazin őszi lapszáma október14-étől elérhető a kiemelt újságárusoknál, illetve megrendelhető és előfizethető közvetlenül a kiadótólés digitális változatban is beszerezhető.

A figyelmetekbe ajánljuk