Két ember túrázás közben szép tájat néz
Unsplash

5 tárgy, amitől igazi élmény lesz a túrázás

Amikor a hegyek hívnak, akkor menni kell! Egy kellemes kirándulás a természetben egészen kicseréli az embert, a csillagok alatt töltött éjszaka pedig elképesztő kalandokat ígér. Ám ahhoz, hogy szép emlékekkel térjünk haza a rövid túrázásból, érdemes jó előre felkészülnünk!


A táska 

Fj\u00e4llr\u00e4ven Kajka t\u00e1ska t\u00far\u00e1z\u00e1shoz professzion\u00e1lis

fjallraven.com

Talán a legfontosabb kiegészítő, aminek kiválasztását nem lehet elódázni, az egy jó hátizsák. Fontos, hogy beleférjen minden, amire csak szükségünk lehet a túrázás során, ugyanakkor komfortos is legyen a viselése. A Fjällräven családhoz tartozó vízálló Kajka táska praktikus kialakításának köszönhetően könnyedén megpakolható, az extra zsebeknek köszönhetően pedig útközben is könnyedén felszabadítható belőle bármi.

Ár: ~150 ezer HUF

A főzőkészlet

Biolite t\u00e1bori t\u0171zhely LED-kijelz\u0151vel

bergfreunde.eu

Legyen szó egy kávé elkészítéséről, egy konzerv felmelegítéséről vagy akár grillezésről, a Biolite tábori tűzhelye minden igényt kielégít. Praktikusságát mutatja a beépített akkumulátor, amelyet a tűz égési energiája tölt fel, nem mellesleg pedig LED-kijelzővel rendelkezik, ami mutatja a töltöttségi szintet, valamint a telefonunk is tölthető a készülékkel.

Ár: ~118 ezer HUF

A sátor 

Mavericks extr\u00e9m k\u00f6r\u00fclm\u00e9nyekre kifejlesztett s\u00e1tor feh\u00e9r sz\u00ednben

heimplanet.com

Ha az éjszakát a szabadban szeretnénk tölteni, akkor érdemes egy strapabíró sátorral is készülni. A Mavericks névre hallgató csodát kifejezetten extrém körülményekre tervezték – akár 180 km/h szélsebességgel is elbír, – ezzel gyakorlatilag nem lehet mellélőni. Plusz jó hír, hogy rövid idő alatt felállíthatja akár egy ember is.

Ár: ~2 200 ezer HUF

A bakancs

Jimmy Choo Diamond x Hike bakanc b\u00e9zs sz\u00ednben

Jimmy Choo

A stílus, a minőség és a praktikum tökéletes hármasából született meg ez a Jimmy Choo Diamond x Hike bakancs, ami kifejezetten a túrázás kiszámíthatatlan feltételeihez lett megalkotva. A bézs színű, velúrból készült darab talpát gumi „gyémántok” alkotják, amik kiválóan tapadnak csúszósabb szakaszokon is.

Ár: ~280 ezer HUF

A játék 

Gentlemen\u2019s Hardware p\u00f3kerszert t\u00far\u00e1z\u00e1s k\u00f6zben a moh\u00e1n

Gentlemen’s Hardware

Egy fárasztó nap végén, amikor összegyűlt a társaság a tábortűz körül, kifejezetten jól jöhet levezetésként egy laza pókerezés. A Gentlemen’s Hardware pókerszettje természetesen vízálló, alkalmazkodva a szélsőséges időjárási körülményekhez, valamint fémdobozban kínált, hogy a túra során ne legyen rá gondunk.

Ár: ~ 10 ezer HUF

A figyelmetekbe ajánljuk