Neked is kelleni fog! Önmagát öntözi ez a virágcserép

Gyakori hiba, hogy túlöntözzük a lakásban tartott növényeket, vagy ellenkezőleg: feledékenységünk miatt elszáradnak. Ezen segít a Terraplanter egy önmagát öntöző virágcseréppel!


A belseje olyan, mint egy virágváza: feltöltjük vízzel, és ezt 5–15 naponta megismételjük. A növény kívülről hálózza be a (csonkakúp formájú) edényt, és annak porózus falából veszi föl a szivárgó nedvességet. Föld nem kell hozzá, bár némi tápoldatra szükség lehet (erről a vevők leírást kapnak).

Persze szőlőt vagy répát nem tudunk ezen a kerámián termeszteni, mert azok mélyre eresztik a gyökerüket, de így is több ezer fajta jöhet szóba. A dísznövények közül többek közt a páfrány, begónia, orchidea, húsevő növények (pl. Vénusz légycsapója), viaszvirág (más néven porcelánvirág). Míg a fűszernövények sorában ott a chia, hajdina, mustár, vízitorma. A látványos fotók és videók úgy meghozták a közösségi finanszírozók (crowdfunders) kedvét, hogy 150-szer(!) annyi pénz gyűlt össze a spéci cserépre, mint ami az induláshoz kell.

A figyelmetekbe ajánljuk