magánrepülő lépcső
Arról már mi is beszámoltunk, hogy Észak-Amerikában a magánrepülés népszerűbb mint valaha, de úgy tűnik ez Európára is igaz.

Európa két vezető magánrepülőgép-szolgáltatója, a Flexjet és a PrivateFly példátlan utazási keresletről számolt be szeptemberben és októberben. Mindebből jól kivehető, hogy a prémium szabadidős repülések és az üzleti utazások rendkívüli keresettek a tehetősebbek között, annak ellenére, hogy sok országban még mindig korlátozások vannak.

Mindkét társaságnál a szokásos szezonális trendekkel ellentétben forgalmasabb volt a szeptember az augusztushoz képest– mindezt úgy, hogy a nyári szezon is különösen zsúfolt volt. A luxusflottát üzemeltető Flexjet, amely a prémium repülőinek megosztott tulajdonjogát kínálja Európában, szeptemberben 53%-kal több járatot üzemeltet, mint az előző hónapban. De az októberi foglalások is gyorsan emelkednek.

A PrivateFly szintén a szeptemberi erőteljes érdeklődésről és foglalásokról számolt be. Mindkét vállalat – az európai iparág egészét tükrözve – hagyományosan szezonális keresletcsökkenést tapasztal az őszi hónapokban. Marine Eugène, a Flexjet & PrivateFly európai ügyvezető igazgatója is kiemelte, hogy általában a júliusi és augusztusi csúcsok után szeptemberben már jóval kisebb az érdeklődés – idén azonban más a helyzet.

Mindezt a korlátozások miatt később kezdődő nyárral indokolta Eugène. Emellett újra megkezdődtek az üzleti utazások, amelyek minden bizonnyal fel is halmozódtak a hónapok alatt. Beszédes adat, hogy az olyan kulcsfontosságú üzleti központok, mint Párizs, Zürich, München és Amszterdam újra szerepel az európai úti célok jelenlegi top tízes listáján, amire már jó ideje nem volt példa.


A figyelmetekbe ajánljuk