white airliner on gray pavement

A koronavírus-járvány kezdete óta igencsak megváltoztak a magángéppel üzleti útra indulók szokásai.


A járvány előtti időkben az üzleti utak szórakoztatóvá tétele valószínűleg azt jelentette, hogy a konferencia utáni néhány napot egy ötcsillagos üdülőhelyen töltöttük. Most azonban az utazók kreatívabb módon optimalizálják a magánrepülőgépes hozzáférést üzleti utakon. Leona Qi, a VistaJet US elnöke szerint ma már minden negyedik járaton van gyerek.

Azt a trendet látja, hogy az ügyfelek egyre messzebbre repülnek távoli helyekre, és egyre gyakrabban viszik magukkal a teljes családjukat.Doug Gollan, a Private Jet Card Comparisons online előfizetéses szolgáltatás kiadója szerint ügyfeleinek 43 százaléka üzleti és szabadidős céllal is repül, és gyakran hétközben üzleti céllal indul az elsődleges lakóhelyéről útban egy második otthonába a hétvégére.

Ezután, mondja Gollan, a házastársuk vagy partnerük egy magánrepülőgép-kártyával elrepül a második otthonba, majd mindketten együtt repülnek vissza az eredeti repülőgéppel. Az úti célok is megváltoztak. Míg Teterboro és White Plains továbbra is a leggyakrabban használt magánrepülőterek, addig a második otthont jelentő Nápoly és Scottsdale már a top 10-ben van.

Mint kiderült, még a fényűző második otthonok is fárasztóvá válhatnak, ha az ember úgy érzi, csapdába esett ott. Az emberek egyre kalandvágyóbbak, különböző szintű Covid-kényelemmel, sokan keresik a szabadtéri rendezvényeket. A legutóbbi Forma-1-es futam Austinban több tucat magánrepülőt vonzott például.

(Forrás: Robb Report)


A figyelmetekbe ajánljuk