katamarán a vízen
A szuperjachtok piacán érdekelt ISA Yachts úgy döntött, hogy bővíti a kínálatát, és a Palumbo Group által vezetett olasz cég bemutatta az első katamaránját a flottájában. Az biztos, hogy sikerült bemutatkozniuk.

A Zeffiro névre keresztelt hajó majd 40 méter hosszú és az óriási belső tér mellé innovatív kialakítás is társult, amely – a cég szerint – előnyösebb a hagyományos egytestűeknél.

A nem mindennapi, 13 méteres szélessége pedig csak növeli a kényelmet. A Zeffiro belső terét a Berret-Racoupeau Yacht Design szerelte fel, amely a kortárs bútorai mellett rengeteg természetes fényt biztosít.

ISA Yachts

A hajó középpontjában a tulajdonosi lakosztály áll, amely a főfedélzet teljes elülső részét elfoglalja. Benne egy extra méretű ágy, saját társalgó, gardróbszekrény és íróasztal is található. A lakosztály a pilótafülkébe nyílik, amely önmagában is óriási: bő 90 négyzetméter, és még egy jacuzzi is belefért.

ISA Yachts

A főfedélzet hátsó részében a tágas nappali nagyjából 200 négyzetméteren terül el, és a belső és a külső tér lényegében összeolvad. Mindeközben az alsó fedélzeten négy VIP-kabin található, amely az ISA szerint több privát szférát és helyet kínál, mint a hagyományos szuperjachtokon található kabinok. A legénységi kabinok szintén ezen a fedélzeten találhatók, míg a kapitány kabinja a felső fedélzeten.

ISA Yachts

Kívül pedig még mindig rengeteg hely áll rendelkezésre a pihenésre. A flybridge keménytetős biminivel és bárpulttal van felszerelve a tökéletes a naplementékhez. Van még egy strandklub kihajtható oldalsó szárnyakkal, amibe még egy konditermet is beszereltek. Itt található egy ülőhelyekkel felszerelt hátsó társalgó is a szabadtéri szórakozás érdekében. A Zeffiro egy arzenálnyi egyéb játékot is tartalmaz, amelyet az alsó fedélzet orrában tároltak el.

ISA Yachts

Ami a teljesítményt illeti, a Zeffiro kettős hajóteste biztosítja a sima és biztonságos cirkálást stabilizátorok nélkül is. De bármilyen mélységben biztonságosan lehet hajózni. A hajó 6000 kilométert is képes megtenni, amely gyakorlatilag azt is jelenti, hogy nincs olyan úti cél, amely ne lenne elérhető.

ISA Yachts

Az újításával az ISA Yachts nem szerénykedett, de nem is lehet őket megcáfolni: a cég rögtön motoros katamaránok piacának csúcskategóriájába pozicionálta magát. Teljes joggal.

(Robb Report)

Related Articles Around the Web
A figyelmetekbe ajánljuk