vins d'exception chateau d'yquem cheval blanc clos de lambrays díszdobozos

Félmillió eurót remél a luxusmárka

Limitált kiadású, különlegességekből álló borcsomagot dob piacra az LVMH Csoport; az így remélt 500 ezer eurós bevételt jótékony célra fordítanák.

A világ vezető luxustermékekkel foglalkozó cégcsoportjának nem ez az első jótékony megmozdulása. A koronavírus kezdetén parfümök előállítása helyett fogott az LVMH kézfertőtlenítők gyártásába, amellyel a hazai (esetükben francia) kórházakat támogatták, most pedig az éttermeken szeretnének segíteni.

Az LVMH Vins d'Exception borgyűjtemény a cégcsoporthoz tartozó legjelentősebb házak - a bordeaux-i Château d'Yquem és Cheval Blanc, valamint Burgundiából a Clos des Lambrays - palackjait tartalmazza. A The Drinks Business beszámolója szerint

a borgyűjtők számára ez egy különleges lehetőség, hiszen ilyen módon az LVMH Csoporthoz tartozó házak elmúlt tíz évjáratának legjobb boraihoz juthatnak hozzá.


A limitált, mindösszesen 300 darabszámban kiadni tervezett borcsomag tartalma:

  • Y d'Yquem 2017
  • Château d'Yquem 2015
  • Château d'Yquem 2009
  • Château Cheval Blanc 2009
  • Château Cheval Blanc 2015
  • Clos des Lambrays 2016


Egy-egy doboz ára 2300 euró, és a világ bármely pontjáról megrendelhető. Az így keletkezett bevételből 500 ezer euróval támogatnák a bezárt éttermeket a francia, a brit és az amerikai piacokon. A május 4-én bejelentett adománygyűjtő akció értelmében három, a vendéglátóipar támogatására létrehozott jótékonysági szervezeten keresztül juttatnák el ezt az összeget az érintett szereplőkhöz.


A támogatott alapítványok:vins d'exception chateau d'yquem cheval blanc clos de lambrays d\u00edszdobozos


A figyelmetekbe ajánljuk