Nem kell lottóznod ahhoz, hogy milliomos legyél
Egy kínai influencer alig tíz nap alatt vált milliomossá, ugyanis több mint 2300 ethert, átszámítva nagyjából 1,78 milliárd forintot keresett azzal, hogy mém-szerű képeket alkotott saját magáról, amiket NFT formájában árult.


A Szingapúrban élő Irene Zsao január elején élesítette IreneDAO nevű kollekcióját az egyik legismertebb NFT kereskedelmi platformon, az Opensea-n. A gyűjtemény összesen 1106 darab digitális műalkotásból áll, amelyek szinte teljesen ugyanolyanok. Mindegyiken az influenszer látható egy zöld háttér előtt, valamiféle felirattal.

A fiatal nő állítása szerint 30 perc alatt elkapkodták az összes NFT-t, amelyekkel ezidáig összesen 2300 ethert keresett. Az ether jelenlegi árfolyama 775 ezer forint körül mozog. Tehát körülbelül 1,78 milliárd forintnak megfelelő összeget keresett fél óra alatt.

Az IreneDAO gyűjtemény eleinte egy Telegramos matricacsomagként indult, de a lány egyik rajongója azt ajánlotta neki, hogy csináljon NFT-ket a matricákból.

Irene elmondta, azért hozta létre az NFT-ket üzleti partnerével, Benjamin Tanggal, hogy bemutassa a Social Collectibles, röviden So-Col nevű közösségi platformját, aminek célja, hogy segítse a tartalomkészítőket abban, hogy bevételt szerezzenek tartalmaikból, és közösségeket építsenek rajongóikkal.

Az IreneDAO egy közösségi kísérletnek indult, hogy bizonyítsuk a SO-COL alapkoncepciójának működését […]. A végső célunk az, hogy több száz vagy akár több ezer ehhez hasonló közösséget hozzunk létre a SO-COL platformon keresztül. A közösségek lehetnek nagyok vagy kicsik, és mindegyik közösség az alkotóval közösen döntheti el, hogy milyen célra használják fel saját „gyűjteményeiket”

-nyilatkozta Irene a Cointelegraph-nak.

(Haszon)

A figyelmetekbe ajánljuk