loki

Loki

Jön a Loki második évada

Ez az első Disney+-os MCU-sorozat eddig, ami nem ér véget az első évad után.


A Disney saját streamingszolgáltatásának indulásával úgy döntött, hogy kibővíti a Marvel mozis univerzumot Marvel mozgóképes univerzummá. Bár korábban is készültek a Marvel gyártásában sorozatok, mint például a Netflixen futott Daredevil, vagy éppen az ABC A S.H.I.E.L.D. ügynökei című sorozata. Ugyanakkor ezek eddig maximum hivatkoztak arra, amik a filmekben történtek.

Az, hogy mi történt mondjuk a Jessica Jones legújabb évadában, nem volt komolyabb hatással a Bosszúállók hétköznapi életére, nem is nagyon találkoztak a karakterek. Az új sorozatok viszont mind összefüggenek a filmekkel, például a WandaVisionben látott események később jó eséllyel hatással lesznek Doctor Strange következő mozifilmjére is. Ezek a rövid sorozatok amolyan minifilmek, több játékidővel, ha úgy vesszük.

Ugyanakkor mind a WandaVision, mind pedig a The Falcon and The Winter Soldier egy évad után véget is ért látszólag, rövid életűre lettek tervezve. A Lokival viszont úgy néz ki, hogy nem ez a helyzet. Az első évad legutolsó epizódja ugyanis elárulta, hogy lesz második évada, miután a stáblista után megjelent a felirat, hogy a karakter visszatér majd a második évadban.

(Forrás: A.V. Club)


A figyelmetekbe ajánljuk