Működő sportautót építettek 477 ezer Lego-kockából
fotó: Lego

Működő sportautót építettek 477 ezer Lego-kockából

A Toyota Supra 35. születésnapja alkalmából a Lego megépítette az autó működő replikáját.


A Lego döntéshozói tudják, hogyan kell születésnapot ünnepelni. A dán cég a Toyota Supra megjelenésének 35. évfordulója alkalmából egy 1:1-es, működő Lego Suprát hozott létre 477 303 kockából, amely - akármennyire szürreálisan hangzik - haladni is képes. A sportkocsi a Lego Japan, a Legoland Japan és a Toyota Gazoo Racing triumvirátus közös műve – írja a RobbReport.

A Lego autó elképesztő számokkal rendelkezik: az 1885 kg-os kocsit 4156 Lego kockából, 3000 óra alatt építették meg és mivel a külsejét az eredeti versenyautóhoz hasonlóan sárgára festették, ezért lényegében úgy néz ki, mint egy pixeles Supra. Ez esetben nemcsak a külső, hanem a belső is rendkívül izgalmas, mivel az autó egy elektromotor segítségével a 28 km/h-ás sebességet is képes elérni. Ez első hallásra nem tűnik soknak, de gondoljunk csak bele, ahogy egy Lego autó egy jobb elektromos roller végsebességével suhan el mellettünk.

fotó: Lego

A Lego-tesó egy kissé szélesebb és nehezebb, mint a valódi verda, ám a fentebb említett adatokból nyilvánvaló, hogy a végsebességük erőteljesen különbözik.

Természetesen az autó nem minden porcikája készült Lego-ból, például a kormány, a vezetőülés, a biztonsági öv és a kerekek is egy valódi Suprából kerültek át a replikára.

fotó: Lego

A Lego nem először formázta meg az ikonikus versenyautót, júniusban kiadtak egy 299 darabos Supra szériát, amely szintén nagyon hasonlít az eredeti modellre, sőt még egy Toyota overálos kis figurát is találhatunk a csomagban, amit a dán cég japán oldalán meg is lehet vásárolni.

A tervek szerint a Lego Supra októberig a Legoland Japanban lesz megtekinthető és később a japán Super GT sorozat állomásain találkozhatnak vele a lelkes rajongók.

fotó: Lego

A figyelmetekbe ajánljuk