Egy karácsonyi vásár.

Öt európai karácsonyi vásár, amitől eláll a lélegzeted

Mi magyarok szerencsések vagyunk a tekintetben, hogy fővárosunk ad otthont minden évben a világ egyik legszebb karácsonyi vásárának, ám nem szabad elfeledkeznünk a többiekről sem. Európa szerte számos elképesztő ünnepi mulatságot, kiállítást rendeznek, az alábbi cikkben pedig öt olyan várost mutatunk be, amely egészen különleges karácsonyi vásárral büszkélkedhet.


Poznan, Lengyelország

Lengyelország nyugati régiójának ékköve, Poznan ad otthont a kontinens egyik legkülönlegesebb karácsonyi vásárnak, amely a város régi piacterének reneszánsz épületei között terül el.

November 29. és december 23. között lehetőséged nyílik megismerni a poznani karácsonyi vásárt, amely egy páratlan jégszobor-fesztivállal büszkélkedhet, és otthont ad a Szent Márton-körhintának is.

Manchester, Anglia

Anglia második legnagyobb városa az ünnepi mulatságok egyik legjelentősebb központja az Egyesült Királyságban.

Bár lehet, hogy esni fog az eső, a manchesteri karácsonyi vásár az ország legjobb kézműves termékeinek ad otthont, és rengeteg finom étel és ital várja majd az érdeklődőket.

Egy biztos, a kézműves sörözők mindenképp megérnek egy próbát.

Trento, Olaszország

Amennyiben az Alpok árnyékában szeretnél nézelődni, akkor Trento a te városod.

Az Olaszország északi részén, Trentino-Alto Adige régióban található település minden évben 90 faházikót állít fel, ahol hagyományos olasz kézműves termékeket, ételeket és italokat árulnak.

A Trento-i Città del Natale-nak, azaz karácsonyi város szuper lehetőséget kínál arra hogy, megkóstold a régió jellegzetes juhsajtját.

Prág, Csehország

Prága egész évben varázslatos, de karácsony idején van egy egészen páratlan bája a városnak.

Az Óváros piaci standjainál megcsodálhatjuk a jellegzetes cseh fúvott üveggömböket és a fából készült görbe játékokat, amelyek egyfajta helyi specialitásnak számítanak.

Miközben egy nagyszínpadról élő zene visszhangzik a középkori tereken, megcsodálhatod a sok arany angyalt és kerubot, amelyek az idei ünnepi kiállításon lesznek láthatóak.

Málaga, Spanyolország

Annak, aki az ünnepek idején a korcsolya helyett a fürdőruhát preferálja, nincs is jobb hely Málagánál. Az egyik legnaposabb karácsonyi vásárnak otthont adó város spanyolos ízeket hoz az ünnepi hagyományokba.

Ha ott jársz mindenképpen élvezd ki a jellegzetes mantecadókat, a marcipánt vagy a borral ízesített süteményeket.

A téli mediterrán naplemente tökéletes hátteret biztosít egy pohár cava elfogyasztásához, miközben megcsodálhatod a város büszkeségeinek számító, varázslatos jászolokat.


Forrás: Euronews

A figyelmetekbe ajánljuk