martini koktél
A két brit bár rögtön le is stoppolta az első két helyet.

A világ összes ivóhelyei közül a londoni Connaught bárját választották meg a legjobbnak. A rangos elismerést egy 600 fős szakértői csoport szavazta meg. Ráadásul két egymást követő évben is a Connaught zsebelte be a címet. A The World's 50 Best Bars közleménye szerint erre csupán két bár volt képes a díj 13 éves történetében.

Profimedia-Red Dot

De mitől lett olyan különleges a The Connaught?

A választ a martinijükben kell keresni, amelyet egy fehér kesztyűs felszolgáló készít a bár saját ginjéből és keserű italaiból. Ráadásul saját levendulát is termesztenek.Minden italt személyre szabottan készítenek a vendégeknek, akik a kubista ihletésű belső térben kortyolhatnak belőle. A zsűri szerint a koktélokért felelős Agostino Perrone és csapata „modernizálta" az italokat.

Getty Images

A bár egyébként a The Connaught Hotelben található, és a bár idén ősszel kiegészítette a repertoárját, és megnyitotta a bár mellett a The Red Roomot, amelyben művészek kiállításai láthatóak. Nyilván egy hat koktélból álló koktéllista is készült a helyiségnek.

A második helyen egy másik londoni klasszikus áll, a Tayēr + Elementary, amelyet a Barcelonában található Paradiso követ.

A legjobb bár az Egyesült Államokban a New York-i West Village-ben található Katana Kitten. Ázsia legjobb bárja pedig a hongkongi Koa lett.

És itt a világ tíz legjobb bárja a World's 50 Best Bars Association szerint. A teljes lista pedig itt található.

1. Connaught Bar, London

2. Tayēr + Elementary, London

3. Paradiso, Barcelona

4. The Clumsies, Athén

5. Florería Atlántico, Buenos Aires

6. Licorería Limantour, Mexikóváros

7. Coa, Hong Kong

8. El Copitas, Szentpétervár

9. Jigger & Pony, Szingapúr10. Katana Kitten, New York


A figyelmetekbe ajánljuk