A „laza luxus” íze: új kategóriát teremt Budapesten a Le Petit Beefbar
Le Petit Beefbar

A „laza luxus” íze: új kategóriát teremt Budapesten a Le Petit Beefbar

A W Budapestben található Le Petit Beefbar a modern luxus újragondolásáról szól: ikonikus Beefbar-ízek, egy kis francia brasserie-csavarral.


A 2023-as megnyitása óta a W Budapest újradefiniálja a hazai gasztronómiai életet, a főváros pezsgő kulturális élete előtt tisztelgő, egyedi koncepcióival. A világhírű Riccardo Giraudi által megálmodott ázsiai ihletésű Nightingale by Beefbar étterem hamar a budapestiek és a turisták körében is kedvelt társasági találkozóhellyé vált. 2025 tavasza azonban új fejezetet nyit: a Beefbar 20. évfordulója alkalmából az étterem a nemzetközileg elismert „Le Petit Beefbar" család részévé válik. Ez a lépés nemcsak két évtizedes kulináris kiválóságot ünnepel, hanem egyúttal az első lépés is casual luxury dining fogalmának hazai meghonosítása felé.

Le Petit Beefbar

A változás a Beefbar ikonikus fogásainak sikerét tükrözi, valamint azt a dinamikus fejlődést, amely a márkát világszerte jellemzi. London, Párizs, Nizza és Strasbourg után Prága varázslatos utcáira is megérkezett a koncepció, most pedig Budapest is csatlakozik ehhez a rangos gasztronómiai klubhoz. Az étterem kifejezetten a kozmopolita ínyenceknek szól, akik egy kötetlen, de mégis kifinomult kulináris élményre vágynak. Az olyan signature fogások, mint a klasszikus Steak-Frites, az Unagi Salmon, a Black Angus Ribeye, valamint a házi hasábburgonya és krumplipüré a Beefbar ikonikus mártásaival, világszerte meghódították a közönséget.

A Le Petit Beefbar Budapestaz annak otthont adó Drechsler Kávéház különleges múltja előtt tiszteleg, amely egykor a főváros értelmiségi és művészi életének egyik meghatározó pontja volt. Az egyedülálló kulturális örökség inspirálta az étterem enteriőrjét is, amely harmonikusan ötvözi a hagyományokat a modern eleganciával.

Le Petit Beefbar

A gondosan összeállított étlap a legnépszerűbb Beefbar-fogások mellett kreatív csavarral újraértelmezett klasszikusokat is tartalmaz. A vendégeket egy izgalmas ebéd- és vacsoramenü várja, amely minden ízérzéket kielégít. Az ebéd kiemelt fogásai között szerepel a Baby Quesadilla, amely lassan párolt borjúhúsból, Manchego sajtból, chimichurri szószból készült valamint a Lángos paradicsomszósszal, hazai paprikás szalámival és mozzarellával. ALe Petit Beefbar Budapest üzleti ebédmenüt is kínál, így ideális helyszín lehet egy munkaebédhez. Az ajánlat 12:00 és 15:00 óra között érhető el, és két fogást tartalmaz. A vacsora sem okoz csalódást: a Las Croquetas del Beef marhahús croquetták mustárral készülnek, míg a Signature Praline Tartare hamar a törzsvendégek kedvence lesz. A desszertek közül a Marbled Chocolate Bar ropogós keksz, mogyoró praliné és olvadó karamell kombinációjával arat sikert, a Gelato al Minuto páros desszert, pedig a romantikus randevúk nélkülözhetetlen kelléke. Riccardo Giraudi szavaival:

„A legfontosabb, hogy megteremtsük az élmény egyedi és utánozhatatlan karakterét.”

Le Petit Beefbar

Ez az átalakulás biztosítja, hogy míg a koncepció fejlődik, a Nightingale by Beefbar esszenciája – a legjobb alapanyagok, merész ízek és a stílusos atmoszféra – érintetlen marad. Legyen szó egy meghitt vacsoráról vagy egy kötetlen összejövetelről, a Le Petit Beefbar mindenkit arra invitál, hogy megízlelje a casual luxury dining legjavát.

A figyelmetekbe ajánljuk