las vegas felülről

Las Vegas-i álomutazás – négy dolog, amit ne hagyj ki a szerencse városában!

Az „USA játszóterének" nevezett Las Vegas rengeteg látnivalót és tennivalót kínál, a show-któl és a vásárlástól kezdve az ikonikus szerencsejátékokig és a hírességek tulajdonában lévő éttermekig. A szórakozási lehetőségek nagy része Las Vegas Strip szakaszán található. Ha a nyerőgépek már unalmasak, mutatunk négy tennivalót a Las Vegas Strippen.

Egyél egy büfében 

A büfék és Vegas gyakorlatilag szinonimák. Az utóbbi időben a nagy tányéros ételek helyett a kis tányérok forradalma zajlik, ami lényegében megegyezik a klasszikus Vegas-i büfékkel.

A Travel Waits szerzője a The Cosmopolitan szállodában található Wicked Spoon büféjét és a Caesars Palace-ban található Bacchanal-t ajánlja, amely szerinte a kis tányéros büfék élvonalába tartozik. A két helyszín ugyan drága, de mindent felszolgálnak, amit egy büfétől elvárhatunk. A Bacchanal-ban egy egész szekciót szentelnek a hideg és meleg tengeri ételeknek. A húsállomástól pedig ínycsiklandozó. Mikor láttunk sült csontvelőt és bárányhúst egy büfében?

Ezen kívül vannak ázsiai és olasz lehetőségek, valamint egy olyan desszertrészleg, amelyet még Willy Wonka is megirigyelne.

Egy kis „szabad művészet" 

Vegasban nem sok minden ingyenes, de van néhány hely, ahol megkímélhetjük a pénztárcánkat. A legismertebb ingyenes show a híres Bellagio Fountains, amely egy látványos szökőkút fényjátékokkal és zenével ötvözve. A show napszaktól függően félóránként vagy 15 percenként fut, a zene állandóan változik, így akár többször is megnézhetjük, és nem ugyanazt a műsort láttuk.

Ezen kívül még a Bliss Dance szoborba is belefuthat az ember a T-Mobile Aréna előtti parkban. 12 méter magas szobrot Marco Cochrane művész készítette. A mű a női erőt, önbizalmat és önkifejezést ábrázolja. A szobrot éjszaka 3000 színes LED-lámpa világítja meg.

A Lake of Dreams pedig egy interaktív showműsor Wynnben, amelyet csak néhány percig tart, de mindenképpen egyedülálló. Van benne bábjáték, hologramok és több ezer fény. Ismét egy ismétlődő dologról van szó, amely minden óra elején és végén fut, este fél nyolctól fél egyig.

Vacsorázz Gordon Ramsay konyhájában

A hely kifejezetten a valóságshow-rajongóknak szól, akik imádták Gordon Ramsay konyháit – ettől függetlenül az ételek kiválóak. A Hell's Kitchen a Caesars Palace-ban található a Roman Plazán, közvetlenül a szálloda regisztrációs lobbiján kívül. A konyhában látható majd a piros és kék csapat, amint az ételeket készítik a padlótól a mennyezetig érő ablakoknak köszönhetően.

A rajongók a marha Wellingtonról és a ragacsos karamellás pudingról zengnek ódákat, ezeket ajánlott kipróbálni. Drága, de megéri az élményért. És még az is lehet, hogy a Hell's Kitchen legutóbbi győztesét is meglátjuk a konyhában.

Vegas-i panoráma 

Észak-Amerika legnagyobb kilátókerekén 167 magasból láthatjuk az elegáns kaszinóhotelekkel szegélyezett Las Vegas Stripet. A High Roller 360 fokos kilátást nyújt Vegasra, az utazás pedig körülbelül fél óráig tart. Alkonyatkor érdemes menni, mert a naplemente látványa a hegyek felett gyönyörű látvány. Ha este mennénk, akkor a parádés neonfények sem okoznak csalódást.


A figyelmetekbe ajánljuk