Lakik bennem egy kisgyerek: közös dalt írt Czutor Zoli, Sziámi és a Belmondo

Lakik bennem egy kisgyerek: közös dalt írt Czutor Zoli, Sziámi és a Belmondo

Egy interneten indult kezdeményezésből született meg Czutor Zoltán zenekara, a Belmondo és Müller Péter Sziámi első együttműködése. A Lakik bennem egy kisgyerek (Végzett a dolgával) című dalhoz jó hangulatú videóklip is készült, melyet elsőként a Hamu és Gyémánt magazin online kiadásának olvasói láthatnak.


Müller Péter Sziámi költő, dalszövegíró tavaly, a koronavírus-válság idején jelentkezett az interneten egy új, közösségformáló ötlettel. A Napidal elnevezésű, amolyan társszerző játék lényege, hogy a művész egy évig mindennap közzétett egy dalvázlatot, gyakorlatilag egy strukturált dalszöveget a Napidal Sziámival 365+1 elnevezésű YouTube-csatornájára azzal a felhívással, hogy olyan társakat keres, akik megzenésítenék az adott szövegeket.

Sziámi 2020 őszén küldött át néhány ilyen dalvázlatot Czutor Zoltánnak, a Belmondo zenekar frontemberének azzal a kéréssel, hogy válasszon és zenésítsen meg közülük kedve szerint egyet. A két zenész első együttműködésének gyümölcse a Lakik bennem egy kisgyerek (Végzett a dolgával) című szerzemény, amely mostantól hallható és látható is.

A dalhoz az ikonikus romkocsmában, a Szimplában forgattak videóklipet László Dorina rendezésében. A klip különlegessége, hogy a Belmondo tagjainak gyermekkori énjét a saját gyermekeik, illetve egy osztálytársuk játssza.

A dal címe és a kis szereplők életkora ellenére ez a szerzemény egyáltalán nem gyerekeknek készült

– mondta a zenekar frontembere, a dal szerzője.

Nem akarjuk elengedni az álmainkat és nehéz uralkodni az indulatainkon, amikor valamilyen szépreményű tervünk mégsem jön össze. Az első együttműködésünk Müller Péter Sziámival erről a dacról és a mindenkiben munkáló szeretetigényről szól.

Lakik bennem egy kisgyerek (Végzett a dolgával) - alkotói, valamint a közreműködők:

Szöveg: Müller Péter Sziámi

Zene, ének és gitár: Czutor Zoltán

Gitár: Szabó László

Basszusgitár: Paczári Viktor

Bob: Prommer Patrik

SFX/Additional Vocal FX: Fehér Holló

Mix/Master: Paczári Viktor

Klipszereplők (a Belmondo zenekari tagjain kívül): Czutor SimonZsigmond, Czutor Miksa Nándor, Szabó László Zalán, Kovács Péter

Rendező, operatőr, vágó: László Dorina (Dorinka Stúdió)

A zenekar külön köszöni a Szimpla munkatársának, Zsendovits Ábelnek, valamintKovács Idának, Czutor-Kiliá́n Zsanettnek, Szabó-Eser Évának és Süle Ferenc Zsülnek.

A figyelmetekbe ajánljuk