Vilmos herceg
Getty Images

Diána útját járja – Vilmos herceg egy új programmal milliók életét mentheti meg

Vilmos herceg élete legkomolyabb kihívása elé néz, ugyanis egy nagyszabású 5 éves projektbe vág bele, ami a hajléktalanság megszüntetését célozza meg.


A walesi herceg saját jótékonysági alapítványa 3 millió font induló finanszírozással támogatja a projektet, mellyel az a céljuk, hogy „ritkává, rövid ideig tartóvá és megismételhetetlenné" tegyék a hajléktalanságot.

A Homewards nevű kezdeményezést az egész Egyesült Királyságra kiterjesztik, pont emiatt már az első időszakban 6 helyen tesztelik a szóban forgó programot.

Mindenkinek biztonságos otthont kell biztosítani, és méltósággal kell bánni vele

– mondta Vilmos herceg.

Ez is érdekelhet: Károly megkönnyezte Vilmos szavait – ezért hatódott meg a király

Sokak szerint ez lesz Vilmos karrierjének egyik legfontosabb programja, amivel hitet akar tenni egy számára fontos ügy mellett – pont úgy, mint Károly tette azt a környezetvédelemmel.

A herceg kezdeményezése azonban jelentős kockázatokat hordozhat magában, ugyanis szinte biztos, hogy Vilmosnak ilyen-olyan módon a politikával is érintkeznie kell, amit a királyi család híresen nem szeret. Sőt, a különböző hírek szerint a walesi herceg már egyeztetett Sir Keir Starmer munkáspárti vezetővel, Michael Gove konzervatív politikussal, valamint Skócia és Wales első minisztereivel.

Mindezen nehézségeket leszámítva, teljesen érthető, hogy Vilmos miért emellett a projekt mellett tette le a voksát: édesanyja, Diána nagyon komoly energiákat fordított a hajléktalan szervezetek támogatására, sőt még a gyerekeit is elvitte a szóban forgó intézményekbe, hogy a saját szemükkel is lássák, miért is olyan fontos neki ez az ügy.

Forrás: BBC

A figyelmetekbe ajánljuk