Vilmos herceg.

Vilmos herceg és Katalin hercegné idén ünneplik a tizenegyedik házassági évfordulójukat.


A királyi rajongók most is ugyanolyan kíváncsiak a nagy nap részleteire, mint 2011-ben. Legyen szó arról, hogy Vilmos segített Katalinnak a hajával, vagy arról, hogy a menyasszony megtört egy 350 éves esküvői hagyományt, vagy akár a gyűrűk mögött rejlő különleges jelentésről, az évek során számos kedves anekdotát osztottak meg a királyi esküvőről.

Egy dolog azonban így is elég meglepően hangzik: Cambridge hercege állítólag összeveszett nagymamájával, a királynővel, amikor egy fontos részletről volt szó.

Katalin Alexander McQueen-ruhája akkoriban a címlapokra került, és sok menyasszonyt inspirált arra, hogy valami hagyományosabb darabot válasszon. Azt azonban sokan nem tudták, hogy Vilmos nem azt a ruhát szerette volna viselni, amelyben megesküdött.

A herceg az Ír Gárda vörös tunikáját viselte, de később bevallotta, hogy valami mást szeretett volna felvenni a nagy napon.

Ahogy arról a Mirror is beszámolt, az esküvő utáni interjúban Vilmos ezt mondta:

Amit igazán szerettem volna viselni, az az ír gárda köpenye volt. Volt néhány megbeszélésünk erről a kérdésről, de ahogyan azt már megtanultam, nem szórakozhatsz a nagyanyáddal. Amit ő mond, az lesz.

Vilmos a mennyegző előtt a hivatalos királyi kötelezettségei alkalmával többször is viselte a szóban forgó köntöst, de mivel az esküvőjük előtt néhány hónappal nevezték ki ezredessé, az uralkodó ragaszkodott hozzá, hogy a vörös tunikát viselje.

Forrás: Marie Claire UK


A figyelmetekbe ajánljuk