Bővülő adventi programkínálat a Várkert Bazárban! (x)

Bővülő adventi programkínálat a Várkert Bazárban! (x)

Advent harmadik vasárnapján – a nagy érdeklődésre tekintettel – duplázik Tóth Vera és a Budapest Jazz Orchestra Ünnep – Klasszikusok könnyedén című produkciója a Várkert Bazárban!


December 11-én már nem csak este, hanem délután is színpadra áll Tóth Vera és a Budapest Jazz Orchestra egy különleges koncerttel, amelyben a jazz, a swing és a pop mellett a klasszikus zene is nagy szerepet kap, köszönhetően a Danubia Zenekar válogatott zenészeinek, valamint Miklósa Erika és Rab Gyula operaénekesek közreműködésének.

A különleges zenei utazáson a művészek könnyűszerrel lépkednek a műfajok között, ezzel koronázva meg a karácsonyi hangulatot.

Tóth Vera koncertjén túl, a hagyományokhoz híven idén is számtalan további színes adventi program várja a közönséget a megújuló Budavári Palotanegyed tövében.

A Várkert Irodalom Aposztróf estjén adventi szezonzárásként Juhász Anna irodalmár vendége ezúttal két alkotó család lesz december 5-én. Karácsonyi történetek, szokások és irodalmi művek körül folyik majd a beszélgetés Szabó T. Anna költő és férje, Dragomán György író, valamint Lackfi János író és lánya, Lackfi Dorottya énekes részvételével.

Juhász Anna

December 19-én lesz kereken tizenöt éve, hogy bemutatkozott a Budapest Bár. Bár egyetlen albumnak indult, mára koncertező zenekarrá vált a népszerű formáció, túl több mint 1.100 koncerten és 11 lemezen.

Most pedig 12 énekessel, 5 zenésszel és két koncerttel ünnepel advent utolsó vasárnapján a teljes Budapest Bár csapat, rég elfeledett dallamokat keltve új életre és ismert slágereket öltöztetve új köntösbe a vadonatúj közös dalok mellett.

Budapest Bár

A magyar karácsonyi népszokások is helyet kapnak a programban. December 3-án Ó, fényességes szép hajnal címmel a bukovinai székelyek hagyományait eleveníti fel dalokkal, táncokkal, mesékkel és betlehemes játékkal az Érdi Bukovinai Székely Népdalkör. A sort a Téli tánc folytatja december 4-én: a Magyar Nemzeti Táncegyüttes jeles szokásaink életre keltésével engednek bepillantást a régi fonóbéli esték hangulatába nagyszerű táncosok előadásában Zsuráfszky Zoltán koreográfiájában.

Bukovinai Székely Népdalkör

Magyar Nemzeti Táncegyüttes

Advent vasárnapjain kortárs iparművészeti bazár is várja mindazokat, akik valódi értéket szeretnének ajándékozni. Népszerű dizájnerek és díjnyertes tervezők művészi munkáiból, a hazai iparművészet remekeiből lehet válogatni, de lehetőség lesz a tárgyak alkotóival is találkozni, és megismerni a műalkotások anyagát, stílusát, történetét, vagy részt venni az iparművészek workshopjain a Rearticon Iparművészeti Egyesület szervezésében. Az egész napos vásár az esti koncertek végéig nyitva lesz, és kedvezményt is biztosítanak a programokra érkezőknek.

A figyelmetekbe ajánljuk