Egy fekete Vikele Studio-táska.

Négy ukrán márka, amit támogathatunk a kialakult helyzetben

A múlt hét csütörtökön indult orosz invázió egész Ukrajnát megrázta, a napok óta szűnni nem akaró háború emberek milliónak tette tönkre az életét. Az ilyen borzasztó időszakokban az adománygyűjtéstől az önkénteskedésig minden segítség jól jöhet, de a helyi kisvállalkozások támogatása is nagyon hasznos lehet. Az alábbi cikkben négy olyan igényes, ukrán ruhamárkát mutatunk be, akiket támogatnunk kell a kialakult helyzetben.


Katimo

Az évente mindössze két kollekciót létrehozó Katimo a kiváló minőségű anyagokra, az apró részletekre és a prémium szabásvonalakra összpontosít. Ez a precizitás pedig elegáns és időtálló ruhákat eredményez. A téli kollekcióban gondosan válogatott természetes anyagokból – például pamutból és gyapjúból – készült steppelt ponchókat és kabátokat, gyapjú nadrágkosztümöket, selyem szeparátokat és kötött ruhákat is találhatsz.

Vikele Studio

A Vikele Studio táskáit az alapító Victoriya tervezi. Minden táska a legmagasabb minőségű olasz bőrből készül, emiatt egy életen át hű társa lesz a tulajdonosának. A modern sziluettekkel vegyített klasszikus formák minden Vikele Studio-táskát egyedivé tesznek.

Norba

A Norba egy ukrán essentialwear-márka – sportruházat, amelyet az edzőtermi és azon kívüli viselésre terveztek –, amelyet két nővér, Olha és Helen Norba indított, 2018-ban. Bár a cég a környezettudatos, női sportruházatra összpontosít, minimalista darabjai könnyen beleszövődhetnek a mindennapi ruhatáradba, akár edzel, akár nem.

Kachorovska

A Kachorovska több mint fél évszázados kézműves cipőkészítési tapasztalatát és a modern technológiákat ötvözve alkotja meg a termékeit, ez pedig az évtizedeken át kikísérletezett formákon, vonalakon és anyagokon kiválóan meglátszik. A márka tervezői egyértelműen a kényelmes, mérsékelt dizájnú, váratlan hangsúlyokkal és természetes anyagokkal kiegészített klasszikus darabokra összpontosítanak.

Forrás: Marie Claire UK

A figyelmetekbe ajánljuk