Részlet a Sárkányok háza című sorozatból.
HBO

George R.R. Martin szerint ezért csúsznak ilyen sokat a Trónok harca-sorozatok

George R.R. Martin szerint az HBO Max és a Warner Bros. Discovery fúziója miatt csúsznak a különböző Trónok Harca-szériák.


Martin a héten a Not a Blog nevű weboldalán osztott meg néhány hírt több, fejlesztés alatt álló projekt jövőjéről. Az író először megjegyezte, hogy jelenleg a Sárkányok háza második évadán dolgozik, a régóta várt The Winds of Winter című könyvével együtt, mielőtt megemlítette volna, hogy „több más, az HBO-val közösen fejlesztett utódsorozat" is foglalkoztatja.

A Trónok harca befejezése óta eltelt években több, Westeros világában játszódó potenciális sorozatról is beszámoltak, de eddig csak a Sárkányok háza valósult meg. A jelek szerint mindegyik projekt viszonylag korai stádiumban van, és úgy tűnik, néhányuk nem vészelte át az HBO elmúlt néhány évének viharait: az egyik pilotot állítólag máris félretették, míg a The Hollywood Reporter szerint a Bolhavégen játszódó sorozatból nem lesz semmi.

Ez is érdekelhet: Sárkányok háza: Alicent királyné teljesen félreértette a Tűz és Jég dalának próféciáját

A szerző azt írja, hogy „néhány sorozatot már félretettek, de egyáltalán nem biztos benne, hogy örökké a fiókban fognak pihenni. Azt is elmagyarázza, hogy „némelyik gyorsabban halad, mint a többi, ahogy az a fejlesztéseknél mindig is lenni szokott ", és hogy hivatalosan még egyik sem kapott zöld utat, hogy gyártásba kerüljön. Összességében Martin optimistán írt a fejlesztés alatt álló, Westeroson játszódó sagák jövőjét illetően, mondván: „Ugyanolyan könnyen le lehet venni valamit a polcról, mint ahogyan fel lehet tenni a ugyanoda".

Az író végül mégis azt mondja, hogy „az HBO Maxnál történt változások bizonyára hatással voltak rájuk".

A streaming-szolgáltatás katalógusa az utóbbi időben a Warner Bros. Discovery fúziója nyomán került górcső alá, David Zaslav vezérigazgató ugyanis rengeteg, többnyire kész tartalom eltávolítását hagyta jóvá, hogy megpróbálják csökkenteni a cég költségeit, ami végül összesen 2 milliárd dollárra rúghat.

Azt nem lehet megmondani, hogy mely konkrét, Westerosban játszódó spinoffok kerülnek majd ténylegesen képernyőre, amíg Martin vagy az HBO nem oszt meg több részletet.

Martin 2021-ben, még a fúzió előtt ötéves, átfogó szerződést írt alá az HBO Maxszal.

Forrás: Slash Film

A figyelmetekbe ajánljuk