II. Erzsébet száguldozik, míg Sztálin photoshoppol – tények a történelem leghíresebb alakjairól

II. Erzsébet száguldozik, míg Sztálin photoshoppol – tények a történelem leghíresebb alakjairól

Szeretünk kevésbé ismert részleteket megismerni a történelmi személyek életéről. A magazinok, a közösségi média és a dokumentumfilmek mind-mind olyan információkkal szolgálnak, amelyek kedvenceinkről mesélnek. Néha azonban kimaradhat néhány érdekes infó...


Charlie Chaplin

commons.wikimedia.org

1952-ben Charlie Chaplint megvádolta az FBI, és kitiltotta az Egyesült Államokból, mert a kapitalizmus és a fegyverek ellen beszélt, és részt vett szovjet tisztviselők által szervezett találkozókon. 1972-ben, amikor Chaplin 20 év után vonakodva visszatért az Egyesült Államokba, hogy átvegye tiszteletbeli Oscar-díját, 12 perces álló ovációban részesült a gálaesten.

 Theodore Roosevelt

en.wikipedia.org

1902-ben Theodore Roosevelt egykori amerikai elnök egy Mississippi állambeli medvevadászaton nem volt hajlandó lelőni egy medvét, amelyet a túravezető egy fához kötözött. Az eset népszerűvé vált, és tettének tiszteletére egy brooklyni boltos egy kitömött, szövetből készült medvét készített, és Teddy’s Bear (Teddy mackójának) nevezte el.

Sztálin

commons.wikimedia.org

Sztálin képszerkesztőket, bérelt fel, hogy távolítsák el a fényképekről azokat az embereket, akiket az ő parancsára öltek meg, hogy eltüntessék az ellenségeiről létező összes nyomot az 1930-as évek közepén.

​Albert Einstein

File:Albert Einstein Head.jpg - Wikimedia Commons commons.wikimedia.org

Albert Einsteinnek a nővéréhez írt kézzel írott leveléből, – amely 2018-ban kelt el egy árverésen – , kiderült, hogy a híres tudós már tíz évvel hatalomra kerülésük előtt tudott a náci fenyegetésekről.

II. Erzsébet királynő

commons.wikimedia.org

Abban az időben, amikor a szaúdi nők még nem vezethettek, II. Erzsébet királynő, – aki azonban lelkes sofőr volt – , elvitte az akkori koronaherceget, Abdullahot egy körre a balmorali birtokán. Őfelsége olyan gyorsan vezette a királyi Land Rovert, hogy a herceg rettegett és egy időben könyörgött a tolmácsának, hogy mondja meg neki, hogy lassítson, és koncentráljon jobban az útra.

(Forrás)

A figyelmetekbe ajánljuk