El sem hinnéd, hogy ennek az 5 világsztárnak milyen végzettsége van
Getty Images

El sem hinnéd, hogy ennek az 5 világsztárnak milyen végzettsége van

A sztárokról legtöbben azt feltételezik, hogy a hivatásukon kívül semmi nem fér bele az idejükbe, tehát a tanulmányaikra sem fordítottak túl nagy figyelmet. Ez azonban óriási tévedés. Ennek apropóján az alábbi cikkben öt olyan világsztárt mutatunk be, akik meglepő végzettséggel rendelkeznek.


Chris Martin – görög-, latin-szakos diploma

A Coldplay nevű brit banda frontembere görög és latin szakon végzett a University College Londonban. Az egyetem a szellemi művelődésen túl a zenekar szempontjából is meghatározó volt, hiszen Martin itt ismerkedett meg három későbbi zenésztársával, Will Championnel (antropológia), Jonny Bucklanddel (matematika) és Guy Berrymannel (aki mérnöknek, majd építészetnek tanult, de végül nem diplomázott le).

Ashton Kutcher – biomérnöki diploma

Rodin Eckenroth/FilmMagic

Ashton Kutcherról az ember könnyen azt feltételezhetné, hogy a 2000-es évek romkomjainak főhőse csakis kizárólag a színészetre koncentrált egész életében. Kutcher azonban biokémiai mérnöki tanulmányokat folytatott az Iowai Egyetemen 1996-ban, mivel gyógymódot akart találni a bátyja szívbetegségére.

Ezen kívül Kutcher kifejezetten tehetséges befektetőnek számít, hiszen a Forbes szerint 2019-ben például a magyar Bitrise nevű cégbe invesztált némi pénzt, de komoly összeggel szállt be az AirBnb-be és a Spotify-ba is.

Ez is érdekelhet: 4 hollywoodi világsztár, akikről nem is sejtenéd, hogy magyar gyökerekkel rendelkeznek

Arnold Schwarzenegger – közgazdász diploma

Getty Images

31 éves korára Schwarzeneggert már a világ legnagyobb testépítőjeként tartották számon. Mr. Olympia azonban a sportsikerek mellett tanulmányokat sem hanyagolta el, jó példa erre, hogy 1979-ben a Wisconsini Egyetemen nemzetközi üzleti és nemzetközi közgazdasági alapdiplomát szerzett.

A karrierhez, amelyet megcélzott, szükség volt valamilyen hitelességre. Rájött, hogy a diploma hiánya lyukat üthet a falon

– mondta Rhea S. Das professzor, aki egy 2003-as cikkben Schwarzenegger mellett kampányolt a kaliforniai kormányzóvá választása előtt.

Dwayne Johnson – kriminológia diploma

Dwayne JohnsonGetty Images

Egy időben Dwayne Johnson, napjaink egyik legnagyobb akciófilm-sztárja volt a világ legismertebb pankrátora. Ettől függetlenül ez az időszak nemcsak a bunyó, hanem a tanulás miatt is fontos volt a celebritás életében, hiszen 1995-ben kriminológia-szakon szerzett diplomát a Miami Egyetemen.

A produktivitás azonban nem oldotta meg Johnson lelki problémáit, hiszen később elárulta, hogy súlyos depresszióval küzdött élete ezen periódusában.

Brian May – asztrofizika doktori cím

A rocksztárokkkal kapcsolatban viszonylag kevésszer jut eszünkbe az asztrofizika, de a legendás Queen gitárosa, Brian May mindenkire rácáfolt, hiszen a világ egyik legnívósabb egyetemén, a londoni Imperial College fizika tanszékén szerzett diplomát 1968-ban. May azonban nem állt meg ezen a ponton, hiszen 2007-ben ledoktorált asztrofizikából is. Az egyetemi évek a Queen esetében is meghatározóak voltak, hiszen May az Imperialon találkozott a banda későbbi dobosával, Roger Taylorral.

Forrás: Best Life

A figyelmetekbe ajánljuk