Paddy Considine a Sárkányok háza című sorozatban.
HBO

Úgy tűnik, George R.R. Martin is megerősíti a Viserys Targaryen-elméletet

George R.R. Martin megerősíthette a Viserys egészségével kapcsolatos rajongói elméletet.


A Trónok harca és annak spin-off előzménysorozata mögött álló fantasy-szerző a The Late Show with Stephen Colbert című műsorban jelent meg, hogy beszéljen egy kicsit az új könyvéről, A sárkány felemelkedése: A Targaryen-dinasztia történetéről.

Miközben Colbert megmutatta a közönségnek a Vastrónt ábrázoló portrét, kiderült, hogy Martin eredetileg sokkal nagyobbnak ábrázolta a legendás királyi széket, mint amekkorát a Trónok harcában vagy a Sárkányok házában látunk.

Kicsit veszélyesnek tűnik

– jegyezte meg Colbert.

Az is! Annak kell lennie. Sok király megvágta magát rajta, és a sebek néha elfertőződtek. Az eredeti Vastrón a könyvekben nagyon magas, és a király úgy 10, 15 láb magasról (3-4,5 méter – a szerk.) néz le az emberekre

­– válaszolta Martin.

A Sárkányok háza első évadának korai epizódjai során Viserys király (Paddy Considine) egészségi állapota romlóban van, de a betegségének pontos jellegét a sorozat során egyszer sem erősítik meg.

A rajongók azonban végül arra következtettek, hogy valószínűleg egy nekrotizáló fasciitishez (lágyszövetfertőzés) hasonló betegségben szenved, ami az NHS szerint fekete hólyagok kialakulásához vezethet a bőrön.

Az első epizódban Viserys meg is említi, hogy „egy kis vágást kapott a trónon ülve".

Martin megjegyzése tehát megerősíteni látszik ezt az elméletet.

Külön érdekesség, hogy nemrég Paddy Considine is megszólalt Viserys betegsége kapcsán, ő szerinte a király leprás volt.

Forrás: Independent


A figyelmetekbe ajánljuk