A világ legjobb munkája? Egyél sajtot éjszakánként 1000 dollárért!

A világ legjobb munkája? Egyél sajtot éjszakánként 1000 dollárért!

Kissé rejtélyes tudomány, hogy kiderítsük, milyen tényezők segítik elő – vagy éppen teszik tönkre – a jó alvást. Természetesen egy egész iparág foglalkozik ennek kiderítésével, de mindannyian hajlamosak vagyunk arra, hogy személyes tapasztalatainkon alapuló hipotéziseket állítsunk fel.


A Sleep Junkie nevű cég ebből kiindulva egy igazán speciális helyzetnek jár utána. A vállalat honlapja alvás termékértékeléseket kínál (gondoljunk csak a matracokra és ágyneműkre), valamint információkat arról, hogyan javíthatja az ember alvásának egészségét. Jelenleg pedig olyan munkatársakat keresnek, akik 1000 dollárt kapnának azért, hogy három hónapon keresztül minden nap különféle sajtokat egyenek, mielőtt lefekszenek aludni.

Ez is érdekelhet:Íme, a világ legveszélyesebb sajtja

A három hónapos vizsgálat során pedig tapasztalataikról kell beszámolniuk: mit álmodtak, milyen volt az alvásminőségük és energiaszinjük, mindezt okosórájuk segítségével.

Az a felvetés, hogy a sajtfogyasztás közvetlenül lefekvés előtt rossz hatással lehet az alvásra kérdéses, de ezek az adatok segíthetnek alátámasztani vagy éppenséggel megcáfolni a feltételezést. A Sleep Junkies stábja különösen arra kíváncsi, hogy a lefekvés előtti tejtermékek milyen mértékben befolyásolják az álmokat.

Minden pályázónak 21 évesnek vagy annál idősebbnek kell lennie, jó íráskészséggel kell rendelkeznie, fel kell készülnie arra, hogy őszintén beszéljen a tanulmányról és annak hatásáról, valamint – természetesen – szeretnie kell az alvást és a sajtot. A Sleep Junkies továbbá olyan embereket keres, akiknek következetes alvási rendjük van, és akik vállalják, hogy a tanulmány ideje alatt egyedül alszanak.

Milyen sajtot kapnak az alanyok? A vállalat heti rendszerességgel egy listát fog küldeni a munkatársaknak, amelyen a kék és lágy érlelésű sajtoktól kezdve a laktózmentesen át a kemény sajtokig mindenféle finomságok szerepelnek majd.

(Food&Wine)

A figyelmetekbe ajánljuk