Az új Rolex Air-King ref. 126900

5 ok, amiért érdemes beszerezni a Rolex egyik legelérhetőbb óráját

A Rolex Air-King vitathatatlanul egy hiánypótló időmérő, a 2022-es évre pedig a svájci óragyártó átdolgozta a hárommutatós pilótaórát, hogy sokkal szélesebb körben elérhető legyen. Íme öt dolog, amit tudnod kell az új Rolex Air-King ref. 126900-ről, amely hamarosan 7000 dolláros (2,3 millió forint) árcédulával kerül forgalomba.


1. Felülvizsgált tok kialakítása

A legszembetűnőbb változás, amelyet az új Air-King kapott, az átdolgozott tok kialakítás formájában mutatkozik meg. Bár a rozsdamentes acél tok még mindig 40 mm-es, mint az elődje, a Rolex jelentősen frissítette a stílusát, hogy sokkal sportosabb megjelenést kölcsönözzön neki. Az újraformázott Oystersteel-tok szélesebb fülekkel és élesre csiszolt függőleges tokoldalakkal rendelkezik, hogy a korábbinál izmosabbnak tűnjön. A szembetűnőbb vizuális frissítés azonban a koronavédők, amelyek hasonlóak a modern Submariner vagy GMT-Master II modelleken találhatóakhoz.

2. Egy igazi pilótaóra, amely sokkal egyedibb, mint gondolnád

Az új Rolex Air-King frissített Oystersteel tokjának köszönhetően most már igazi pilótaórának mondhatja magát. Ezt tovább segíti a tartalmasabb, bordázott koronakialakítás, amely gyönyörűen illeszkedik az új őrökhöz. Ez az egyetlen Rolex, amely koronaőrökkel és nem funkcionális lünettával rendelkezik.

3. A fekete számlapot is átdolgozták

Az új Air-King számlapja finom frissítéseket tartalmaz elődjéhez képest. Bár még mindig fekete színű, a logóval és a szójelekkel zöld és sárga színben, a Rolex funkcionális frissítéseket adott neki, hogy kijavítsa a leköszönő modell problémáit. Az alkalmazott számjegyek most már lumineszcens Chromalight anyaggal vannak kitöltve. Az Air-King rajongók is észrevehetik, hogy az 5-ös számot 05-re cserélték.

4. A Rolex legújabb mozgástechnológiája is sokat számít

A tokban a Rolex házon belüli 3230-as automata óraműve kapott helyet, így az Air-King felzárkózik a svájci óragyártó más frissített modelljeihez. Az először 2020-ban megjelent szerkezet a Rolex szabadalmaztatott Chronergy csuklógátlójával rendelkezik, és továbbfejlesztett 70 órás járástartalékot kínál.

5. Frissített szíj

A változásokat a Rolex által az Air-Kinghez hozzáadott frissített szíj egészíti ki, amely illeszkedik a tok kialakításában végrehajtott változásokhoz. A frissített Oyster karkötő kiszélesített középső láncszemekkel és Oysterlock biztonsági zárral rendelkezik. Bár az új szíj talán nem a legszembetűnőbb változás, jól illeszkedik a többi frissítéshez, amelyek halmozottan segítenek a sportóra karakterének átalakításában.

Forrás: Luxurylaunches


A figyelmetekbe ajánljuk