Egy nő beparfümözi magát.

6 tipp, amely segítségével tökéletes parfümöt választhatsz tavaszra

Beköszöntött a tavasz, és az egyre melegedő időjárás okán érdemes kipróbálni olyan különböző illatokat, amelyek jól passzolnak ehhez az évszakhoz. Az alábbi cikkben 6 olyan tippet sorolunk fel, amely segítségével tökéletes parfümöt választhatsz tavaszra.


Búcsúzz el a téltől!

A tél egy remek időszak a nehezebb illatok viselésére. A testhőmérsékletünk csökken, és kevesebb olajat termelünk, így a testünknek keményebben kell dolgoznia, hogy az illatot megtartsa. A könnyedebb parfümök tompává válhatnak, ezért hajlamosak vagyunk az erősebb illatok felé vonzódni. Azonban a tavasz beköszöntével érdemes változtatni az illatokhoz való hozzáállásunkon.

Tavaszi fordulat

Sergey Shmidt/Unsplash

A tavasz napsütést és meleget hoz. A testhőmérséklet emelkedik, és a bőr nedvességtartalma javul. Amint már említettük, hirtelen a téli illatok még erősebbé válnak, tovább terjednek és gyorsabban elpárolognak. Emiatt érdemes könnyedebb illatot választani, amely friss és légies, nem pedig olyat, ami nehéz vagy fűszeres utózöngét hagy maga után.

Ez is érdekelhet: Itt vannak 2023 legnagyobb illattrendjei

Ismerd meg a hozzád illő illatjegyeket!

Az illatjegyek megismerése segít a helyes döntés meghozatalában. A parfümök az illatjegyek három osztályából állnak. Az illat, amelyet először érzel, a csúcsjegyekből származik. Miután ez elhasználódik, a szívjegyeket érzed. Legvégül pedig az alapjegyek azok, amelyek megmaradnak.

Na de milyenek a tavaszi illatok?

Arno Smit/Unsplash

A tavaszi illatok elsősorban zöld illatok. Az évnek ehhez az időszakához a frissességet, a boldogságot és a virágokat társítjuk. A klasszikus tavaszi jegyek közé tartozik a bergamott, a citrom és a mandarin, valamint a romantikus virágos jegyek, mint az írisz, a jázmin és a rózsa.

Újjáéledő érzékek

A tavasz a tökéletes időszak arra, hogy egy remek illattal ünnepeljük meg az egyre kellemesebb időt. A hőmérséklet emelkedik, és ezzel együtt az emberek hangulata is jobb lesz. Válassz olyan illatot, amely tükrözi a tavasz virágos, gyümölcsös tulajdonságait, valamint a friss energiákat.

Legyél tekintettel a környezetedre!

Bár a tavaszi parfümök általában könnyedebbek, a környezeted, az étrended, sőt még az időjárás is befolyásolhatja, miként „kopik" egy illat – ez azt jelenti, hogy mennyire erős és meddig tart. Mindig jó ötlet kísérletezni, hogy kiderítsd, az új illatod mely alkalomhoz illeszkedik a legjobban.

Forrás: Eisenberg

el\u0151fizet\u00e9s

NYEREMÉNYJÁTÉK! Fizess elő most a Hamu és Gyémánt magazinra, és legyen tied nyereménykönyveink egyike, vagy egy 2 főre, 2 éjszakára szóló wellnesshétvége a harkányi Dráva Hotelbe! Az előfizetői oldal eléréséhez kattints IDE, a játékszabályt pedig erre linkre kattintva éred el!


A figyelmetekbe ajánljuk