Martin Scorsese
Getty Images / Neilson Barnard

Egyszer már megkísértette: Martin Scorsese ismét Jézusról készít filmet

A legendás rendező, Martin Scorsese elárulta, hogy hamarosan új filmet fog készíteni Jézusról – bejelentése pedig közvetlenül azután történt, hogy Ferenc pápával találkozott a Vatikánban.


A cannes-i filmfesztivált követően Martin Scorsese átutazott Olaszországba, és ellátogatott a Vatikánba is, hogy meglátogassa Ferenc pápát. Emellett egy római konferencián is felszólalt, és tájékoztatta a közönséget következő nagy projektjéről.

A pápa művészekhez intézett felhívására az egyetlen általam ismert módon válaszoltam: elképzeltem és megírtam egy Jézusról szóló film forgatókönyvét. Hamarosan pedig forgatunk

– jelentette be Scorsese a római konferencián.

Ez is érdekelhet:Egy asztmás kisfiú, aki rajongott a filmekért – Martin Scorsese 80 éves

Mielőtt azonban részt vett volna a megbeszélésen, a rendező és felesége, Helen Morris egy rövid magánaudiencia keretében találkozott Ferenc pápával.

Csak óvatosan a vallási témájú filmekkel!

Nem ez lenne Scorsese első filmje a Megváltóról. Sőt mi több, 1988-as alkotása, a Krisztus utolsó megkísértése óriási visszhangot keltett.

A film Jézus Krisztus történetét meséli el egészen haláláig. Egy a Bibliától eltérő jelenet pedig erős indulatokat váltott ki, amelyben Jézus és Mária Magdolna házasságát mutatja be.

Talán nem meglepő, de a Jézusról készült filmek általában rengeteg tüzet szítanak a keresztény közösségekben. A vallási csoportok tiltakozása hangos és heves volt, egy integrista katolikus csoport pedig egy párizsi mozit is felgyújtott, ahol a filmet vetítették, ezzel tizenhárom embert megsebesítve.

Scorsese halálos fenyegetéseket is kapott, ezért ez igazán merész húzás lenne tőle.

A figyelmetekbe ajánljuk