Mark Raffalo

Akármilyen nehéz is elhinni, Hollywood egyik legszerethetőbb színésze, Mark Ruffalo a mai nap ünnepli az 55. születésnapját. Ezen jeles alkalomból összeszedtünk öt olyan filmet, amelyben Ruffalo felejthetetlen alakítást nyújtott.


5. Hirtelen 30 (2004)

Talán sokaknak meglepő, de Mark Ruffalo az évek során számos romantikus vígjátékban szerepelt, azonban ezek egy jelentős része leginkább a C-kategóriás filmek közé tartozik. A Hirtelen 30 azonban kifejezetten jól sikerült és mára a műfaj klasszikusai közé tartozik. Ruffalo látványosan jól játszik Jennifer Garner partnereként, aki egy felnőtt nő testébe zárt 13 éves gyereket alakít.

4. Sötét vizeken (2019)

A Sötét vizekenben Ruffalo egy igazságos, elszánt ügyvédet alakít, aki a történelem jó oldalán áll, és eltökélt szándéka, hogy változtasson a dolgokon. A színész kitartóan küzd egy olyan korrupt rendszer ellen, amely mellett szó szerint eltörpül, azonban a dühe és az erőteljessége mégis arra kényszeríti, hogy felvegye a versenyt az általa megvetetett hatalommal.

3. Számíthatsz rám (2000)

Ruffalo számára a Számíthatsz rám című mozi hozta el a várva várt sikert a kritikusok körében. Ebben a testvérekről és apró csalódásokról szóló kis léptékű drámában egy olyan karaktert alakít, akit a nézőknek alap esetben kifejezettten ignorálniuk kellene – egy sérült, felelőtlen férfit, aki az idősebb nővérétől (Laura Linney) vár tanácsot, pénzt és biztonságot. De Ruffalo olyan önutálattal és félénk naivitással játssza a szerepét, hogy lehetetlen nem rá figyelni.

2. Zodiákus (2007)

A Ruffalo által a Zodiákusban megformált, való életben is létező nyomozó szolgált a Clint Eastwood legendás karaktere, Piszkos Harry ihletőjeként. Hasonlóan nyers férfiassággal játssza őt – csupa csípős megjegyzés, cigaretta és fáradtság. Ez Ruffalo egyik legterheltebb alakítása, amelynek ereje nagyrészt abból fakad, ahogyan a karakter fokozatosan kifelé fordul a spirálból. Egy olyan valakiből, aki a szabálykönyv szerint cselekszik, egy olyan emberré válik, akit egy megoldhatatlan rejtély gyötör.

1. A gyerekek jól vannak (2010)

A szóban forgó moziban Ruffalo egy leszbikus pár (Annette Bening és Julianne Moore) névtelen spermadonorát alakítja, akit két olyan gyerek érkezése lep meg, akikről nem is tudott. A színész karakterét mágnesként vonzza a szerencsétlenség, önmaga vagy az sors állandóan szabotálja az életét és a kapcsolatait. Egy hihetetlenül nehéz karakterekkel teli filmben – amelyek gyakran feszegetik az empátia határait – Ruffalo egyértelműen a legmegrendítőbb és legszerethetőbb főszereplő. Nem csoda, hogy az Akadémia egy Oscar-jelöléssel jutalmazta az alakítását.

Forrás: Independent

A figyelmetekbe ajánljuk