Ma ünnepelné születésnapját Molnár Csilla

Kaposváron született, Fonyódon, egy vendéglátós családban nevelkedett, kozmetikus szeretett volna lenni. Komoly tervei voltak, ám egy szépségverseny miatt végül végett vetett az életének. Molnár Csilla 52 éves lenne.


1986. július 16. A temetés.


Minden ugyanolyannak tűnik, mint egy szokásos nyári napon. Szikrázó napsütés és forróság. A város azonban megnémul. Kaposvár még sosem volt ennyire csendes, a temetőben ezrek gyűlnek össze. Hiába a rengeteg ember, értetlen némaság járja át a sírkertet, csak a madarak csicseregnek.

A hallgatást egy nő magassarkú cipőjének kopogása zavarja fel. Bíborszínű párnán hozza a koronát. A királynő koronáját. Azt a koronát, mely nem szolgált sokáig, a koronát, mely elárult. A 17 éves szépségkirálynő halála az egész országot megrázta. Sokan az akkori rendszert vádolták a tragédiáért, ezt azonban soha, senki nem vállalta fel.

A királynő

„Teljesen egy játékként indult az egész..."

– felel a riporter kérdésére az elhíresült interjúban, még az eredményhirdetés előtt. Tekintete egyszerre tűnt zavartnak és izgatottnak, nem igazán tudta miképp mozogjon a kamera előtt és mit tehet meg. A kérdések közben folyamatosan kikacsingatott a háttérbe, válaszai félszegek voltak.

A pontszámok alapján ekkor már tudni lehetett, hogy ő lesz a királynő, hatalmas vágyai azonban nem voltak. Legfontosabb tervei közt szerepelt, hogy leérettségizzen, ezt követően pedig kozmetikus szeretett volna lenni. Nem érezte elég érettnek magát ahhoz, hogy modell vagy színésznő váljon belőle. Talán már akkor túl nagynak érezte a nyomást.

Alig fél óra múlva, fejére került a korona, de valami rettenetes súllyal.

De mi vezetett a halálához?


Az elmesélések és különféle források szerint gonosz pletykák áradata vette kezdetét, mint például, hogy Csilla apja lefizette a zsűrit, vagy hogy a zsűriben lévő Frenreisz Károly zenészhez gyengéd szálak fűzték és az énekes intézte el neki az egészet. Sőt sokak azt állították, hogy a Magyar Média fejeseivel intim kapcsolatba került a győzelemért cserébe.

Természetesen egyik sem volt igaz, de ennek köszönhetően kíváncsi és undok szemek kísérték őt akárhová ment. Nem szórakozhatott az utcán a barátnőivel, nem lehetett többé gyerek. Tornyosultak a hullámok a feje fölött, ahogy ő fogalmazott.

Halálának napján nem ébredt túl jól. Nyűgös és másnapos volt. Nem akart dolgozni menni és a legtöbb tinihez hasonlóan szabadnapért könyörgött, de édesanyja elutasította.

Nem reggelizett, csak morcosan elindult. Előrángatta a biciklijét és útnak eredt. Egy helyi utazási irodában, a Siotourban töltötte a nyári munkát. Viszonylag közel a házukhoz, így mindig hazament ebédre. Aznap sem tett másképp. Ám az étkező helyett az emeletre rohant.

Üres gyomorra halálos dózisú gyógyszert vett be, amit az édesapja szedett a szívére. Szinte azonnal rosszul lett, de még volt ereje lesétálni az emeletről és kétségbeesetten, rettegve a haláltól segítséget kért az édesanyjától: ekkor már nem akart meghalni.

Az anya először el sem akarta hinni, hogy mit tett, ezért csak késve telefonáltak a mentősöknek. Innentől kezdve pedig, sorozatos balszerencse hadjárat vette kezdetét. A mentősök azonnal elindultak vele Siófokra, már Lellénél jártak, amikor megtudták, hogy ez az eset Marcalihoz tartozik, így még ott áttették egy másik mentőbe. A mentősök nem vették komolyan a „királynő hisztijét", így beadtak neki egy kis adag nyugtatót, ami még jobban rombolta az esélyeit a túlélésre. A rengeteg nyugtató és altató végül győzedelmeskedett. Molnár Csilla egy órával később elhunyt.

Ki felelt a haláláért? Csilla maga, a Magyar Média vagy a mentősök? Az akkori szocialista erkölcs fogalma lehetővé tette, hogy felelősöket keressenek a királylány haláláért, de ez nem ment túl némi szóbeszéden.

Csak 17 éves volt, ma 52 éves lenne.


Forrás: Friderikusz Sándor: Isten óvd a Királynőt!, Szépleányok

Related Articles Around the Web
A figyelmetekbe ajánljuk