A Red Hot Chili Peppers koncert közben.

Alakul a 2022-es koncertszezon, sőt a jövő évi sztárfelhozatal elképesztően ütősnek tűnik. Már a pandémia előtti években is megfigyelhető volt az a pozitív tendencia, miszerint az Európába érkező A-kategóriás előadók egyre nagyobb számban látogatnak el hozzánk, de most a koncertszervezők emeltek a téten. Jó példa az előbbire, hogy a világ egyik legismertebb énekese, Justin Bieber bejelentette, hogy 2023 márciusában Budapest felé veszi az irányt. Bieber koncertje előtt azonban számos izgalmas előadó teszi tiszteletét hazánkban, az alábbi cikkben pedig öt olyan koncertet mutatunk be, amit nem szabad kihagynod, ha zenerajongó vagy!


Red Hot Chili Peppers (Puskás Aréna, 2022.06.22.)

Kevés olyan előadó van jelenleg a könnyűzenei palettán, akik akár népszerűségben, akár az elért eredményeik alapján felvehetnék a versenyt a Chilivel. Az 1983-ban alapított legendás kaliforniai banda lényegében mindent elért, amit csak lehetett, emellett olyan világslágerek fűződnek a nevükhöz, mint a Californication, a Snow, az Under The Bridge vagy a Can't Stop.

Nem véletlen, hogy az amerikai zenekar ismét Budapest felé, egészen pontosan a Puskás Aréna felé veszi az irányt, hiszen 2016-os magyarországi koncertjükre akkora volt az érdeklődés, hogy végül dupláztak a Papp László Budapest Sportarénában. Arról a koncertről szinte minden jelenlévő ódákat zengett, és garantált, hogy az RHCP jövőre is hatalmas bulit fog csapni.

Shawn Mendes (Papp László Budapest Sportaréna, 2022.03.30)

A tinilányok szíve valószínűleg nagyot dobbant, mikor kiderült, hogy a sármos kanadai énekes Wonder című világkörüli turnéja a magyar fővárost is érinteni fogja. Mendesről azonban hiba azt feltételezni, hogy egy egyszerű tiniszenzáció, a 2015-ös Stitches című debütáló dalától kezdve rendkívül összeszedett, profi produkciókat és dalokat tesz le az asztalra.

2018-ban már megmutatta magát a magyar közönségnek a Sziget Fesztivál nagyszínpadán, és az akkor mindössze 20 éves Shawn meglepően érett performansszal örvendeztette meg a rajongóit.

Mendes valószínűleg nagy örömmel tér vissza Budapestre, hiszen több interjúban elmondta, hogy a szigetes fellépés egy hatalmas mérföldkő volt az életében, hiszen azelőtt még nem nagyon játszott ekkora tömeg előtt.

Måneskin (Barba Negra Music Club, 2022.03.01.)

Az Eurovíziós Dalfesztiválnak és a TikTok nevű közösségi médiaplatformnak köszönhetően az olasz zenekar egyik percről a másikra a világ egyik legfelkapottabb bandája lett. Az extravagáns küljesükről ismert itáliai fiatalok számos ország zenei toplistáját meghódították, és a következő, Loud Kids On Tour című turnéjuk keretein belül a fővárosi Barba Negra Clubba is ellátogatnak.

A banda számára Magyarország nem lesz ismeretlen terep, hiszen nemrég felléptek a Budapesten rendezett MTV EMA díjátadógálán is, ahol elnyerték a Legjobb Zenekarnak járó elismerést.

A Måneskin történetével néhány hónappal ezelőtt mi is foglalkoztunk, azt a cikket EZEN A LINKEN találod.

Aerosmith (Puskás Aréna, 2022.07.10)

Amennyiben a Red Hot Chili Peppersre legendaként hivatkozunk, az Aerosmithre ez hatványozottan igaz. A Steven Tyler által vezettett brigád a rock n' roll hőskorából származik, és a több mint 50 éves fennállásuk alatt, nemhogy veszítettek volna a fényükből, hanem egyre jobbak lettek.

A legutóbbi Aerosmith-koncert nem éppen tegnap volt, legutóbb 1993-ban jártak nálunk, de a 2022-es fellépés is 2020-ban lett volna esedékes, ám a koronavírus közbe szólt. Reméljük jövőre minden akadály elhárul az elől, hogy Tylerék egy fantasztikus bulival kápráztassák el a Puskás Aréna közönségét.

Dua Lipa (Sziget Fesztivál, 2022 augusztus 10-15 – a koncert pontos időpontja egyelőre még nem ismert)

Dua Lipáról nem túlzás azt állítani, hogy a világ legismertebb énekesnői közé tartozik. A koszovói gyökerekkel rendelkező Dua 2017-ben robbant be a köztudatba New Rules című dalával, és azóta töretlen a népszerűsége. Legújabb albuma, a Future Nostalgia a tavalyi év egyik legnagyobb zenei durranása volt.

Az énekesnő eddig két koncertet adott Magyarországon, 2017-ben a Balaton Soundon, míg 2018-ban a Sziget nagyszínpadán mutatathatta meg magát a hazai közönségnek.

A figyelmetekbe ajánljuk