led zeppelin,stairway to heaven Robert Plant

A Led Zeppelin énekese ezért utálja a Stairway to Heavent

Robert Plant igencsak meglepő kijelentést tett.


A Stairway To Heaven minden idők legismertebb rockhimnusza, amit milliók tartanak egyik legnagyobb kedvencüknek, ennek ellenére a Led Zeppelin frontembere, Robert Plant rendkívül meggyűlölte az évek során.

Hosszú idő után egyetlen egyszer tetszett neki, mégpedig akkor, amikor a Heart feldolgozását hallgatta 2012-ben a Kennedy Center gálán. A Heart gitáros-vokalistája, Nancy Wilson felidézte a nyolc évvel ezelőtti pillanatot.

A koncert után Plant, akit láthatóan meghatott az előadás, elmondta, hogy negatív érzéseket táplált a dallal kapcsolatban, de a lány segített megváltoztatni a véleményét.

„A fellépés remekül sikerült, majd utána egyesével odajöttek hozzánk a Zeppelin tagjai gratulálni. John Paul Jones és Jimmy Page csak megdicsértek minket, hogy jó munkát végeztünk, Robert Plant viszont meglepett, mert azt mondta, hogy az évek során nagyon megutálta a Stairway To Heaven-t, mivel rengetegen feldolgozták és általában kivégezték a dalt. De azt mondta, hogy mi király munkát végeztünk. Ezek után különösen jólesett, hogy a mi produkciónkat méltónak érezte ehhez a nagyszerű dalhoz"

– emlékezett vissza Wilson.

Íme, a csodás feldolgozás:

A figyelmetekbe ajánljuk