költözés bútorok
A lakberendezés kényes feladat. Ha hibázunk, hosszú ideig nézhetünk egy rosszul megválasztott bútort, vagy egy félrefestett falat. Sok a buktató, viszont léteznek gyakran elkövetett klasszikus hibák.

Az IN cikke gyűjtötte össze a tipikus lakberendezési melléfogásokat. Mutatjuk, mik ezek!

Minden bútor a falhoz van tolva

Ha a bútorokat a fel mellé toljuk, akkor egy hatalmas, üres tér marad a szoba közepén. Ez egyszerre lehet unalmas és kényelmetlen is. Néhány berendezési tárgyat szórjunk el a belső térbe is, hogy izgalmasabb látványt nyújtson a szoba, és ne a semmibe bámuljunk.

 Rossz világítás

A megfelelő világítás kiválasztása nagy feladat, hiszen teljesen megváltoztathatja a helység hangulatát. A legtöbb festék teljesen más árnyalatot mutat a természetes és a mesterséges fényben, ezért érdemes többféle égőt és világítást kipróbálni, hogy megtaláljuk a legjobbat. Azt is érdemes szemmel tartani, hogy az adott szobának milyen funkciója van.

Nem mérjük fel a teret

Ha nem tudjuk, mekkora egy-egy szobának a mérete, akkor a bútorok sem passzolnak majd egymáshoz. A hiányos hatás elkerülése érdekében mindenképp mérjük fel az összes helységet, hogy a legjobban illő darabokat vásároljuk.

Későn kérjük ki a lakberendező véleményét

Gyakori hiba a lakberendezésnél, hogy későn szólunk profi szakembernek, így ő már csak kisebb simításokkal tud javítani az eredményen. A tökéletességhez mindenképp ajánlatos egy hozzáértő személyt megbízni már a munkálatok elején.

Rossz méretű bútorok vásárlása

A méretarányok megértése még a tapasztalt tervezők számára is kihívást jelent. A bútorok felmérése az egyik legfontosabb feladat a vásárlás előtt. Sok kellemetlenséget okozhat, ha túl nagy, esetleg nagyon kicsi bútort szerzünk be. Ezért is mérjük fel a teret, ahogy az előző pontban olvasható.

Fontosabb  látvány a kényelemnél 

Ki kell próbálni az ülő- és fekvőbútorokat, mielőtt kiválasztjuk őket. Ezek nem csak kiegészítőként funkcionálnak majd a szobákban: a kényelmességük is fontos szempont lesz.

Túl magasan vannak a képek

Sokan úgy gondolják, hogy a festményeknek magas ponton van a helye, hogy fontosabbnak tűnjenek. Ez nincs így: a legjobb, ha szemmagasságba lógatjuk őket, mert így valóban látjuk is őket, és esztétikailag is így mutat a legjobban. Ezen kívül ne csak egy műalkotást helyezzünk el falanként, mert nagyon statikusnak és unalmasan fog hatni.

Hogy mi a további három klasszikus hiba, amit egy lakásfelújításnál elkövethetünk? Az IN cikkéből kiderül!


A figyelmetekbe ajánljuk