Katalin hercegné
Fotó: Shutterstock

Videóban mesélt egészségügyi állapotáról Katalin hercegné

A hercegné idén márciusban jelentette be, hogy rákkal diagnosztizálták. Most elárulta, hogyan érzi magát jelenleg, és hogy milyen hatással volt rá az elmúlt időszak.


Fél évvel azután, hogy Katalin hercegné bejelentette, hogy rákkal diagnosztizálták, egy újabb videóban üzente meg, hogy véget ért a kemoterápiás kezelése. A felvételen férje, Vilmos herceg és három gyerekük, György herceg, Sarolta hercegnő és Lajos herceg is láthatók.

A nyár végéhez közeledve el sem tudom mondani, mekkora megkönnyebbülést jelent számomra, hogy véget ért a kemoterápiás kezelésem. Az elmúlt 9 hónap rettenetesen nehéz volt nekem és a családomnak egyaránt. Az élet, mint tudjuk, pillanatok alatt megváltozhat és meg kell találnunk a módját, hogy eligazodjunk a viharos vizeken és az ismeretlen úton

– fogalmazott Katalin hercegné, majd hozzátette, hogy a rákos megbetegedés komplex, ijesztő és kiszámíthatatlan utazás, különösen a hozzátartozók számára. Kifejtette, hogy a betegség eddig nem ismert módon szembesítette a saját sebezhetőségével, ahogy új perspektívát adott.

Ez az időszak mindenekelőtt arra emlékeztetett minket Vilmossal, hogy gondolkodjunk el és legyünk hálásak az élet egyszerű, mégis fontos dolgaiért, melyeket sokan gyakran természetesnek veszünk: a szeretetért és azért, hogy szeretnek minket. Most arra összpontosítok, hogy mindent megtegyek, amit tudok azért, hogy rákmentes maradjak. Bár befejeztem a kemoterápiát, a gyógyuláshoz és a teljes felépüléshez vezető utam hosszú, és továbbra is minden napot úgy kell vennem, ahogyan éppen jön.

Katalin elmondta, alig várja, hogy újra munkába álljon, szeretne a következő hónapokban minél több eseményen részt venni. Arról is beszélt, hogy a gyógyulás új szakaszába a remény és az élet megbecsülésének megújult érzésével lép be. A videóban szót ejtett arról is, hogy Vilmos herceggel mindketten rengeteg erőt merítenek mindazokból, akik ebben az időszakban a segítségükre vannak.

Mindazoknak, akik folytatják saját rákos útjukat: veletek maradok, mellettetek állok, kéz a kézben. A sötétségből fény jöhet, úgyhogy hagyjátok, hogy ez a fény ragyogjon!

– üzente a betegségben jelenleg is szenvedőknek.

A figyelmetekbe ajánljuk