Károly király.

Embertelen körülmények között kell élniük Károly király katonáinak

A Buckingham-palotától mindössze 300 méterre lévő Wellington-laktanya belsejében készült nyugtalanító fotók szemétkupacokat, eldugult és mocskos vécéket mutatnak be.


A tekintélyes Wellington-laktanya, mindössze 300 méterre a Buckingham-palotától, a Coldstream, a Grenadier, az Ír, a Skót és a Walesi Gárda mintegy 500 katonájának ad otthont.

A felvételek azonban szemétkupacokat, eldugult és mocskos vécéket és penészes hűtőszekrényeket tárnak a nagyközönség elé.

Az ott állomásozó katonák – akiket gyakran látni a Buckingham-palota és a Szent Jakab-palota előtt teljes katonai díszbe öltözve őrködni – 1660 óta védik az uralkodói és királyi palotát.

A képeket kiszivárogtató katona nemrég kilépett az ezredből az életkörülmények miatt. A névtelenségét megőrizni kívánó személy elmondta, hogy a szemetesekben patkányok vannak, és a vécékből áradó szag „elviselhetetlen".

Úgy tudni, hogy minden emeleten 32 közlegény él, akik hat WC-n és két fürdőszobán osztoznak.

Ez is érdekelhet: Mindenki ugyanazt gondolja Károly király gyerekkori képéről

Az egykori Coldstream-gárdista a MailOnline-nak így nyilatkozott:

A börtönben élőknek jobb körülmények között élnek, mint mi. A Wellington Barracks mocskos, de kívülről jól néz ki. A turisták a kapuknál állnak, hogy fényképeket készítsenek, de el sem hinnék, milyen az élet odabent a katonák számára. (..) Garantálom, hogy a tiszti blokkban ez nem történne meg. Nem bírtam tovább, rosszabb volt, mint egy koszos házban élni. Több évig tűrtem, de semmi sem változott. A brit közvéleménynek tudnia kell, hogyan bánnak a katonákkal ebben az országban.

Egy másik katona azt állította, hogy a körülmények okozta problémákat felvetették a rangidős tiszteknek, de a közlegények panaszait figyelmen kívül hagyták.

A szivárogtatás azután történt, hogy kiderült, az Amey, a Védelmi Minisztérium karbantartási vállalkozója tavaly április óta 10 535 sürgős javítást nem végzett el.

Más adatok azt mutatták, hogy 2021-ben a fegyveres erők több mint 44 000 katonája volt Grade 4 besorolású szálláson elhelyezve, ami a Védelmi Minisztérium legalacsonyabb minősítési pontszáma.

A védelmi minisztérium szóvivője a Mirrornak ezt mondta:

A jó minőségű, biztonságos szálláshelyek biztosítása a szolgálati személyzet számára kulcsfontosságú prioritás. Miközben az ilyen típusú szálláshelyek 95%-a megfelel a Decent Homes Standardnak, a következő évtizedben több mint 1,6 milliárd fontot költünk fejlesztésekre és új lakóegységek építésére.

Hozzátették, hogy a védelmi szállásstratégia bevezeti a védelmi minimumszabványt (DMS) az SLA-kra vonatkozóan, biztosítva, hogy 2030-ra minden SLA megfeleljen a célnak és olyan minőségű legyen, amilyet a Szolgálat személyzete megérdemel.

A Buckingham-palota nem kívánt nyilatkozni.

Forrás: Mirror

A figyelmetekbe ajánljuk