Az 5 legszebb karácsonyi vásár Bécsben
Shutterstock

Az 5 legszebb karácsonyi vásár Bécsben

A bécsi karácsonyi vásároknak évszázados hagyományai vannak. November végétől számtalan karácsonyi vásár (úgynevezett Weihnachtsmärkte) bukkan fel városszerte. A legszebb terek ilyenkor mesebeli karácsonyi falvakká változnak, a standok tele vannak finomabbnál finomabb ételekkel és kézműves árukkal. A forralt bor és mézeskalács illatáról nem is beszélve. Mutatjuk a város legszebb vásárait – a lista azonban közel sem teljes!

Wiener Weihnachtstraum

Shutterstock

Ugyan számos karácsonyi vásár található Bécsben, egy kiemelkedik. Ez a bécsi Városházánál található Wiener Weihnachtstraum, ami a legnagyobb, sokak szerint a legszebb és egészen biztosan a legnépszerűbb karácsonyi vásár Bécsben. Ha a városban járunk, semmiképp ne hagyjuk ki, de érdemes felkészülni a tömegre, különösen esténként.

A gyönyörű, kivilágított Városháza és az óriási karácsonyfa garantáltan ünnepi hangulatot teremt, emellett mint 150 stand kínál csábító ételeket, meleg italokat és ajándékokat. Ráadásul korcsolyázni is lehet a 3000 négyzetméteres jégpályán, ahol a karácsonyi zenével garantált. Itt található a hagyományos bécsi ételek legnagyobb választéka, ezért mindenképp érdemes egyet falatozni.

A vásár már november 19-től reggel tíztől este tízig várja a látogatókat egészen december 26-ig – december 24-én viszont este hét óráig lehet csak meglátogatni.

Stephansplatz karácsonyi vásár

Shutterstock

A Szent István-székesegyház lábánál, a város szívében található vásárt is nehéz kihagyni. több mint 40 standon kiváló minőségű termékeket kínálnak Ausztria minden tájáról. Az óriási karácsonyfa pedig a kivilágított katedrális hátterében szikrázik.

A Stephansplatzon található karácsonyi vásár a legjobb hely lehet egy beszélgetős italra, mivel nem olyan zsúfolt, mint mondjuk a fentebb említett Városházánál lévő – ráadásul nagyszerű a forralt bor- és puncsválaszték.

A vásár november 19-től december 26-ig várja a látogatókat délelőtt 11:00-től 21:00-ig– december 24-én pedig 16:00-ig.

Karácsonyi falu a Mária Terézia téren

Shutterstock

A vásár a Természettudományi Múzeum és a Szépművészeti Múzeum lenyűgöző ikerépületei között található. Több mint 70 standjával az egyik legnagyobb karácsonyi vásár. Ideális hely, ha eredeti ajándékötleteket keresünk, vagy ha kulináris finomságokat szeretnénk megkóstolni. Ráadásul tovább tart nyitva, mint a legtöbb bécsi társa, december 27-től már inkább újévi vásárrá alakul.

A piac november 19-től egészen január 6-ig várja a látogatókat délelőtt 11:00 órától egészen este 21:00 óráig – december 24-én délután négyig, december 25-től január 6-ig délután hét óráig, szilveszterkor pedig este hat óráig látogatható.

Schönbrunni vásár

Shutterstock

Ugyan a városközponton kívül található, a Schönbrunni kastély karácsonyi vásárát sem érdemes kihagyni. Sőt, ha először járunk Bécsben, a császári palota megtekintése is kötelező. Ha van rá lehetőségünk, este menjünk a helyszínre, amikor minden ki van világítva el a piacra este, amikor minden ki van világítva, és a hangulat igazán varázslatos. Ráadásul a Schönbrunni vásár is látogatható még januárban is.

November 19. és január 4. között látogatható 10:00 órától 21:00 óráig – december 24-én délután négyig, december 25-én és 26-án délután hatig.

Altwiener Christkindlmarkt

Shutterstock

A festői téren található Altwiener Christkindlmarkt Bécs egyik legrégebbi és legautentikusabb karácsonyi vására. Története egészen a 18. századig nyúlik vissza, és még mindig őrzi a hagyományos, történelmi hangulatát. Ha autentikusabb élményre vágyunk, írjuk fel a listára. Nem mellesleg csak egy kőhajításnyira van az Am Hof adventi piactól, így két legyet üthetünk egy csapásra.

A vásár november 21-től december 23-ig tart reggel 10:00 órától 21.00 óráig.


A figyelmetekbe ajánljuk