Johnny Depp.
Getty Images

Cannes-ban tér vissza múlt évi kálváriája után Johnny Depp

Johnny Depp visszatérő filmje, a Jeanne Du Barry nyitja a Cannes-i filmfesztivált.


A Maïwenn rendezésében készült film világpremierjét május 16-án, kedden tartják, és a filmet ugyanezen a napon mutatják be a franciaországi mozikban – közölte a fesztivál szerdán.

Maïwenn maga játssza a címszereplőt Depp, Benjamin Lavernhe, Melvil Poupaud, Pierre Richard, Pascal Greggory és India Hair mellett. A film XV. Lajos francia király udvari kedvencének, Jeanne Vaubernier-nek az életét, felemelkedését és bukását meséli el.

Ez is érdekelhet: Film készült a Heard-Depp perről − mutatjuk, milyen lett

A francia nyelvű film hivatalos szinopszisa szerint Vaubernier „egy fiatal, kultúrára és élvezetekre éhes munkásnő, aki intelligenciáját és vonzerejét felhasználva fokozatosan mászik fel a társadalmi ranglétra lépcsőfokain. XV. Lajos király kedvencévé válik, aki – kurtizán státuszáról mit sem sejtve – rajta keresztül nyeri vissza életkedvét. Őrülten egymásba szeretnek. Minden illem és etikett ellenére Jeanne Versailles-ba költözik, ahol érkezése megbotránkozást kelt az udvarban".

Depp Lajos királyt fogja alakítani, és végig franciául fog beszélni a filmben. Külön érdekesség, hogy a színészt tavaly nyáron Budapesten látták, a hivatalos közlemény szerint pedig egy francia filmet forgatott itt, tehát elképzelhető, hogy a mozi egyes jeleneteit Magyarországon vették fel.

Három év óta ez Depp első nagyjátékfilmes szerepe. A mozit a volt felesége, Amber Heard ellen indított rágalmazási perben aratott győzelme idején forgatta.

A Jeanne Du Barryolyan nagyszabású, Cannes-ban bemutatandó filmekhez csatlakozik, mint Martin Scorsese Killers of the Flower Moon című alkotása és az Indiana Jones 5. etapja.

Forrás: Deadline

A figyelmetekbe ajánljuk