szilveszteri parti

4 szórakoztató játék, ha házibuliban töltitek a szilvesztert

Az ötletes játékok garantáltan lekötik majd a figyelmünket, amíg az éjfélig tartó visszaszámlálásra várunk. Plusz jó hír, hogy a mókás programhoz nagyon kevés kellékre és előkészületre lesz szükségünk. Íme 4 szilveszteri játék, amelyeket érdemes kipróbálni, ha házibulit szervezünk vagy épp oda készülünk.



Tabu szavak

Ez a játék „megbünteti" azokat a játékosokat, akik kiejtik a tiltott szavakat. Az este elején beszéljétek meg a barátaitokkal, hogy melyek lesznek azok a kifejezések, amelyeket nem szabad kimondani. Ha valaki azonban időközben megfeledkezik a szabályról és kimondja, kap egy matricát. Így az a vendég, akinél az este végén a legkevesebb matrica van, győztesen távozhat.

Ez is érdekelhet: Márciusi újév és a fogadalmak – 6 érdekesség a szilveszterről, amiről eddig nem hallottál

Vicces kérdések (Adult Loaded Question társas alapja)

Egy népszerű angol társasjáték egyedi verzióját is elkészíthetitek, a saját társaságotokra szabva. A játék lényege, hogy szuggesztív és buta kérdésekkel tesztelhetitek, hogy mennyire ismeritek egymást. Például, hogy mit lennél hajlandó megtenni, hogy megússz egy gyorshajtási bírságot? Ha sikerül zavarba hozni a vendégeket és nagyokat nevetni, akkor a játék elérte célját.

Ki lehet az?

Kérjetek meg mindenkit, hogy írjanak le öt kevésbé ismert tényt vagy bármilyen állítást különálló cédulákra, majd dobják a papírokat egy kalapba vagy tálba. Később az este folyamán, miután mindenki megivott néhány italt, keverjétek össze a cetliket, és húzzatok ki egyszerre egy-egy cédulát, majd a játékmester olvassa fel hangosan. Amikor pedig elhangzott a rejtelmes állítás, mindenkinek ki kell találnia vagy fel kell írnia egy papírra, hogy szerinte kitől származhat.

Aki talál, az nyer

Mielőtt a vendégek megérkeznek, rejts el bizonyos számú cukorkát vagy apróbb csokit az otthonodban. Amikor pedig mindenki megérkezett, jelentsd be, hogy éjfélig van idejük minél több édességet összegyűjteni. Akinél éjfélkor a legtöbb csoki van, az kapjon egy izgalmas díjat.

A figyelmetekbe ajánljuk