Részlet a Valkűr című filmből.
MGM

Négy igaz történeten alapuló film, amit mindenképp látnod kell!

Szokás mondani, hogy minden sikeres film alapja a jó sztori, a legjobb történeteket pedig van amikor maga az élet írja. Az alábbi cikkben négy olyan igaz történeten alapuló filmet mutatunk be, amit mindenképp látnod kell!


1. Apollo 13 (1995)

Az Apollo 13 egy 1995-ben megjelent film, amelynek a története a Kennedy Űrközpontból 1970. április 11-én indított tényleges Apollo 13-as holdi küldetésen alapul. A misszió során komoly problémák adódtak, miután a kiszolgáló modul egyik oxigéntartálya meghibásodott. A csapat tagjai elkezdtek dolgozni a túlélési terven, hogy biztonságosan visszatérjenek a Földre. A főbb szerepekben olyan nagynevű színészek tűnnek fel, mint Tom Hanks, Kevin Beacon, Ed Harris és Bill Paxton.

2. Hajnali mentőakció (2006)

A mozi Dieter Dengler (Christian Bale) igaz történetét meséli el, aki a vietnami háború túlélője volt. 1966-ban egy laoszi küldetés során lelőtték, majd fogságba esett. Ezután fogolytársaival együtt szökést tervezett, de eltévedt a dzsungelben.

3. Valkűr (2008)

A Valkűr a második világháború alatt a náci Németországban történt valós eseményeken alapul, a sztori pedig egy magas rangú náci tisztekből álló csoportról szól, akik megpróbálták meggyilkolni Hitlert, de a küldetés kudarcba fulladt. A mozi remekül mutatja be a náci vezetés hatalmi viszonyait és kegyetlenségeit. A mozi főszereplője Tom Cruise, de Bill Nighy és Kenneth Branagh is tiszteletét teszi a filmvásznon.

Bonnie és Clyde (1967)

A Bonnie és Clyde című amerikai bűnügyi filmet Arthur Penn rendezte, a főbb szerepekben pedig Warren Beattyt és Faye Dunawayt láthatjuk. A mozi a valós bűnözők, Bonnie Parker és Clyde Barrow igaz történetét mutatja be, akik szerelmesek és bűntársak voltak egyszerre.

Ők voltak az a hírhedt amerikai rablócsapat, akik egy 21 hónapos bűnsorozatért voltak felelősek, amely során 1932 és 1934 között bankokat raboltak ki és embereket gyilkoltak meg.

Forrás: Unbelievable-facts

A figyelmetekbe ajánljuk