Party.

Használjuk ki a hétvégét! 5 szabadtéri program, amiért érdemes kimozdulni otthonról

Ugyan pár napja már beköszöntött az ősz, de a hétvégi időjárás 30 fok körül alakul, azaz minden adott egy kellemes kültéri programhoz! Na de hova érdemes menni? Az alábbi cikkben 5 olyan remek budapesti hétvégi programot mutatunk be, amellyel garantáltan kiélvezhetitek a vénasszonyok nyarát!


Szeptember 8-án, pénteken nyílik meg hivatalosan is az idei ARC plakátkiállítás a XI. kerületi Bikás parkban. Nem túlzás azt állítani, hogy az ARC egyfajta tradicionális eseménnyé vált az elmúlt években – ami nem meglepő, tekintve, hogy 23. alkalommal rendezik az egy hónapig tartó kiállítást.

Az idei tárlat a „Mire készülsz?” címet kapta, a szervezők kifejezetten azt kérték a pályázóktól, hogy a holnap problémáival, kihívással kapcsolatos műveket küldjenek be.

Mindemellett a főváros 150. születésnapja apropóján szinte biztos, hogy Budapest-tematikájú képek is megjelennek majd az idei kiállításon – írja a DRIVE Magazin.

Az ARC kiállításhoz hasonlóan az Örkény István színház szabadtéri évadnyitó programja is egyfajta hagyománnyá vált, hiszen az esemény 12. alkalommal kerül megrendezésre szeptember 9-én.

Az Örkénykertnél jobb programot nehezen tudnánk elképzelni a színházrajongók számára, ugyanis a látogatók találkozhatnak az Örkény művészivel, illetve kedvezményes áron vásárolhatnak jegyet a következő évad előadásaira.

A szervezők emellett délelőtti jógával, játszóházzal, beszélgetésekkel és koncertekkel is készülnek.

Ez is érdekelhet: A 10 legjobb bográcsozóhely Budapest környékén, ha nem a kertedben tartanád a partit

Ha finom borok és ételek, akkor Etyek! A képzőművészet és a színház után a bulizásról se feledkezzünk meg, erre pedig keresve se találnánk jobb alkalmat az Etyek Calling szezonzáró bulijánál, ami szeptember 9-én kerül megrendezésre.

A szokásokhoz híven az eseményt a Sonkamester nevű étteremben rendezik majd meg, ahol remek ételeket és italokat kóstolhatnak meg a résztvevők. Az előzetes asztalfoglalás erősen ajánlott!

A Nagytétény közelében lakóknak nem kell sokat utazniuk, ha egy színvonalas kulturális programon szeretnének részt venni szeptember 9-én.

A dél budai vízparton megrendezett ArtTéren ugyanis délután 4-től workshopok, improvizáció, verselés, koncertek és stand up előadás is helyet kap, a Dunánál pazarabb díszletet pedig el sem lehet képzelni egy ilyen jellegű eseménynek.

Az Őszi Széll nevű nyárzáró utcabált a Széll Kálmán téren rendezik meg szeptember 10-én, vasárnap.

A rendezvényen felsorakoznak a környék ismertebb vendéglátóegységei (Easy Art Space, Pingrumba, Nemdebár, Sárkány, 101 Bistro), emellett pedig a szervezők natúr borokkal, arcfestéssel és kézműves programokkal várják a vendégeket.

A figyelmetekbe ajánljuk