Harry herceg.
Getty Images

Harry hercegnek meg kell jelennie a bíróság előtt – ez az oka

Harry herceg lesz egyik központi szereplője annak a pernek, amelyet egy újságkiadó ellen indítanak telefonos zaklatási vádak miatt.


A sussexi herceg egyike azon magas rangú személyiségnek, aki kártérítési keresetet nyújtanak be a Mirror Group Newspapers (MGN) ellen állítólagos jogellenes információgyűjtés miatt.

A per május 9-én, a király koronázása utáni héten kezdődik.

Az ügyben felperesként érintett hírességek között van egy énekesnő, Cheryl, és a néhai George Michael örökösei, Ian Wright volt labdarúgó és televíziós műsorvezető, valamint Ricky Tomlinson színész.

Ez is érdekelhet: A királyi család egyik fontos tagját még mindig nem hívták meg Károly koronázására

A herceg állítása szerint az 1996 és 2010 között megjelent 148 cikk olyan információkat tartalmazott, amelyeket állítólag jogellenes eszközökkel, többek között telefonhackeléssel szereztek meg.

A bíró szerint a tárgyaláson figyelembe veendő cikkek számát azonban körülbelül 33-ra kell csökkenteni.

David Sherborne, a felperesek képviselője azt mondta, hogy a herceg lesz az egyetlen tanú a keresetében.

Az MGN vitatja a követeléseket, arra hivatkozva, hogy néhányat túl későn nyújtottak be.

A Daily Mirror, a Sunday Mirror és a Sunday People című lapok kiadójának, az MGN-nek több, ehhez hasonló balhéja is volt már: korábban már számos, jogellenes információgyűjtéssel kapcsolatos keresetet indítottak a vállalat ellen.

Nem ez az első, mostanában megjelent jogi problémákkal összefüggő hír a herceg kapcsán, ugyanis az elmúlt hetekben többen is azt pletykálták, hogy a South Parkban megjelent Harry-Meghan paródia miatt a házaspár perre készül. Később azonban a szóvivőjük cáfolta ezeket az értesüléseket.

Forrás: BBC

NYEREMÉNYJÁTÉK! Fizess elő most a Hamu és Gyémánt magazinra, és legyen tied nyereménykönyveink egyike, vagy egy 2 főre, 2 éjszakára szóló wellnesshétvége a harkányi Dráva Hotelbe! Az előfizetői oldal eléréséhez kattints IDE, a játékszabályt pedig erre linkre kattintva éred el!

A figyelmetekbe ajánljuk