Címlapsztori – így készült a Hamu és Gyémánt magazin téli címlapfotója

Történetmesélők vagyunk, akiknek a szavak mellett a képek is fontos eszközeik. Egy-egy fotó, illetve fotósorozat hetekig tartó tervezés, előkészítés, valamint egy körülbelül tízfős csapat kreatív és alapos munkájának eredménye. Most rendhagyó módon bepillantást nyújtunk a kulisszák mögé: eláruljuk, hogyan született a Hamu és Gyémánt december 11-én megjelent lapszámának címlapsztorija Rudolf Péterrel és a Vígszínház művészeivel.


„Színház az egész világ”

Hamu és Gyémánt

Shakespeare sokat idézett, legendás mondata különösen igaz egy nemrég kinevezett színházigazgatóra vonatkoztatva, ezért ez volt a kiindulási pont a fotókoncepciónk megalkotásakor. Ahelyett azonban, hogy a színház zárt világában merültünk volna el, úgy döntöttünk, inkább a színházat visszük ki a falakon kívülre, s a képek helyszínének a Vígszínház tetejét, illetve az épület körül elhelyezkedő utcákat választottuk.

Művészet és hétköznapok

Hamu és Gyémánt / Tokaji Balázs

Annak érdekében, hogy a színház varázslatos világát még inkább összemossuk a „való világgal”, arra kértük a társulat néhány tagját, hogy vegyenek részt a fotózáson, és formálják meg az aktuálisan futó sikerdarabok szereplőit a külső helyszíneken. Így bukkant fel Jay Gatsby a Szent István körúton vagy a Kabaré Konferansziéja a tetőn.

A legfontosabb kép

Hamu és Gyémánt / Emmer László

Mikor jó egy címlapfotó? Abban hiszünk, hogy akkor, ha megragadja a tekintetet, megállít pár pillanatra, hatást kelt, gondolatot ébreszt. Épp ezért mi a legtöbbször nem hagyományos portrékat tervezünk a borítónkra, vagy ha mégis, akkor azt okkal tesszük, és viszünk bele valami csavart. Így tettünk a téli címlapkép esetén is: Rudolf Pétert, nem középre komponálva, nem szemből fotóztuk, hanem a színház egyik páholyából, miközben ő az üres nézőtér egyik székén ült. Üzenete van, a dekódolását pedig az olvasóra bízzuk.

Tökéletes csapatmunka

Hamu és Gyémánt / Tokaji Balázs

Rudolf Péter mellett Hegyi Barbara, Seress Zoltán, Wunderlich József és hét további színművész is szerepet vállalt a fő üzenetünk átadásában: míg a színház igazgatója hétköznapi ruhában, fotószituációban, kamerába tekintve jelenik meg a képeken, a többi művész jelmezben és szerepben. A nagyszabású fotózásunk nemcsak összehangolt munkát igényelt mind a magazin, mind pedig a Vígszínház részéről, de feszes timingot is. Az alábbi videó bemutatja, milyen az, amikor a kulisszák az utcára kerülnek.

Értéket közvetít

Miért tudott Rudolf Péter megnyerni minden versenyt gyerekkorában? Miért értik félre szerinte sokan az Üvegtigrist? Hogyan viszonyul a Vígszínház múltjához? Ezekre és sok más kérdésre is választ ad címlapinterjúnk, melyet Veiszer Alinda készített. A 140 oldalas lapszám ezen felül számos értékes tartalmat rejt, ajánlónkért kattintson a lenti gombra.

Már az újságárusoknál!

A Hamu és Gyémánt magazin téli lapszáma december 11-től elérhető a kiemelt újságárusoknál, illetve megrendelhető és előfizethető közvetlenül a kiadótól és digitális változatban is beszerezhető.

A figyelmetekbe ajánljuk