Slash koncert közben.
Az újraegyesült Guns N' Roses már több mint öt éve járja a stadionokat és arénákat világszerte. A zenekar gitárosa, Slash elmondása szerint azonban a sok együtt töltött idő ellenére még mindig nem kezdtek el új dalokat írni.


Slash és Duff McKagan basszusgitáros 2016-ban újra összeállt Axl Rose-al a nagysikerű Not in This Lifetime-turnéra, amely az 1993-as Use Your Illusion koncertsorozat óta az első alkalom volt, hogy hárman együtt léptek színpadra. És bár az eredeti felállás utolsó közös felvétele a Rolling Stones Sympathy For the Devil című dalának 1994-es feldolgozása volt, Slash egy interjújában elárulta, hogy még mindig nem írtak új dalokat – írja a Bilboard.

Ami a Guns-t illeti, még nem jutottunk el odáig, hogy komolyan leüljünk és írjunk. Egy csomó olyan anyagot dolgoztunk fel, ami már egy ideje ott hevert a kezünkben. Ez egy teljesen különálló, koncentrált projekt lesz

– mondta Slash az 1993-as The Spaghetti Incident? című feldolgozásgyűjtemény folytatásának megírásáról és felvételéről.

Úgy tűnik, néhány régi számra utalt, amelyeket nemrég adtak ki, köztük a Hard Skool stúdióverziójára. Ez a dal eredetileg a Guns Chinese Democracy albumára készült. Külön érdekesség, hogy a 2008-ban megjelent lemez volt az első és egyetlen olyan korong, amelyet Rose Slash-ék nélkül rögzített.

A Hard SkoolEP február 25-én jelenik meg, és 28 év után ez lesz az első alkalom, hogy Slash, Rose és McKagan együtt adnak ki új lemezt. A négyszámos EP egy másik, nemrég megjelent kiadatlan dalt, az ABSURD-ot is tartalmazni fogja. Az előbb említett kislemezen megtalálhatóak lesznek a Don't Cry és a You're Crazy című legendás számok élő verziói is.

A figyelmetekbe ajánljuk