Glastonbury Fesztivál online koncert
Megéri egy éjszakára átélni a Glastonbury-élményt.

Ahogy mi is beszámoltunk róla, a világ egyik legfontosabb fesztiváljának tartott Glastonbury tavaly után idén is elmarad. A szervezők azonban 2021-re megpróbálták menteni a menthetőt, és bejelentették, hogy egy globális élő közvetítésű rendezvényt szerveznek a koronavírus-járvány miatt lemondott eredeti esemény helyett. A május 22-re tervezett, élőben streamelt műsorban olyan előadók lépnek majd fel, mint a Coldplay, Damon Albarn, Jorja Smith, Kano, Haim és Wolf Alice.

Azóta több részlet is ismert, a látványos show-t a Grammy-jelölt Paul Dugdale rendezi majd, aki korábban Ariana Grande és Taylor Swift világkörüli turnéiról forgatott a Netflixnek. Lesznek meglepetésvendégek, akik a műsorszámok között narrálják majd az eseményt, hogy egy különleges utazásra invitálják a nézőket a Somerset-völgyben.

A Live At Worthy Farm nevű show-n megszakítás nélküli öt-hat órás koncertekre lehet majd számítani, és a bevétel szinte teljes egészét jótékony célokra fordítják a szervezők: többek között az Oxfamot, a Greenpeace-t és a WaterAid-et támogatják, illetve a 2022-es esemény megszervezésére fordítják majd. De a fesztivál technikai személyzetét is támogatják, akiknek hosszú ideje veszélybe került a megélhetésük a járvány következtében.

Nagy hangsúlyt kap a fesztiválnak helyszínt adó Somerset-völgy, amit a tervek szerint úgy láthatunk, ahogy eddig még soha.

A jegyek egészen baráti, 23 eurós összegért megszerezhetőek, amit itt tudunk megvásárolni.


A figyelmetekbe ajánljuk