Projektor.
Photo by Alex Litvin on Unsplash

5 film, ami tökéletes választás lehet egy esős hétvégén

Bár a legtöbben a napsütéses időjárást részesítik előnyben, az esős napok jót tesznek a természetnek – valamint kiváló lehetőséget biztosítanak arra, hogy lepörgessünk néhány remek filmet. Mi most öt olyan alkotást ajánlunk a ScreenRant segítségével, ami garantáltan jó kedvre derít a borús idő ellenére is.


5. 10 dolog, amit utálok benned

A történet két lánytestvérről szól: a gyönyörű Bianca szívesen randizna már, a magába forduló Kat viszont hallani sem akar a fiúzásról. Apjuk kiköti, a fiatalabb testvér csak akkor kaphat kimenőt, ha a magával viszi Katet is – és itt kezdődnek a bonyodalmak.

Anélkül, hogy túl sokat elárulnánk a Heath Ledger által is fémjelzett filmről, annyit nyugodtan állíthatunk, hogy tökéletes választás egy esős napra.

4. Nulladik óra

A Nulladik óra című film hasonló sláger volt a nyolcvanas években, mint listánk előző tagja az ezredforduló környékén.

A történet öt középiskolás diákról szól, akik nem is különbözhetnének jobban egymástól. Egyvalami azonban összeköti őket: egy szombat délelőttöt büntetésből az iskolában kell tölteniük. Itt sem szeretnénk lelőni a poént, de bátran nézze meg bárki, akinek egy kis vidámságra van szüksége.

3. Fel!

Utóbbi megállapítás fokozottan igaz listánk harmadik helyezettjére, a Fel! című alkotásra. Nem túlzás, hogy receptre kéne felírni a film megnézését mindenkinek, aki levertséggel küzd. A történetet talán mindenki ismeri, de egy esős hétvége tökéletes alkalom arra, hogy ismét kalandra induljunk Carllal és Russellel.

2. Némó nyomában

Szintén egy animációs film, ugyancsak a Pixar gyártásában. Ha az esős idő nosztalgiát ébreszt bennünk gyerekkorunk iránt, jó választás lehet a fiatal bohóchal története. A film folytatást is kapott Szenilla nyomában címmel.

1. Vissza a jövőbe-trilógia

Ez az a film, pontosabban filmtrilógia, amit mindenki látott, de amit nem lehet elégszer megnézni.

A három film megnézése körülbelül 6 órába telik – egy zivataros hétvége alatt ez bőven teljesíthető.

A figyelmetekbe ajánljuk