Eugenie hercegnő és férje, Jack Brooksbank 2022 december 15-én
Fotó: Yui Mok - Pool/Getty Images

Mit jelent Eugénia hercegnő terhessége a királyi utódlási sorban?

Eugénia hercegnő az Instagramon jelentette be, hogy férjével, Jack Brooksbankkel második közös gyermeküket várják.


A pár első fia, August Brooksbank február 9-én lesz kétéves. A második gyermek érkezésével vajon ismét átrendeződik az öröklési sor? Úgy tűnik, hogy igen. II. Erzsébet királynő tavaly szeptemberi elhunytával az utódlási sor elkezdett mozogni.

Ha tovább olvasnál: Királyi baba érkezik: Eugenie hercegnő második gyermeke

Károly walesi herceg lépett a trónra, akit mostantól III. Károly királyként ismernek el, míg Vilmos herceg − aki a második a trónöröklési sorban − és Katalin hercegné a walesi hercegi és walesi hercegnéi címeket vette fel. Eugénia mostantól a 11. a trónöröklési sorban, míg fia a 12.

Második gyermekének érkezése ismét változást jelent majd, hiszen a királyi család új csemetéje a 13. helyet foglalja el a trónutódlási sorban. Ez a kiegészítés azonban azt jelenti, hogy az Eugénia és gyermekei mögött álló királyi rokonok egy kicsit hátrébb szorulnak a trónra kerülés sorrendjében.

Ez is érdekelhet: Eugénia hercegnő követheti Harryt – elhagyja a monarchiát

Eug\u00e9nia hercegn\u0151 \u00e9s f\u00e9rje, Jack Brooksbank 2022 december 15-\u00e9n

Fotó: Samir Hussein/WireImage/Getty Images

Egyikük Edward herceg, aki így a 14. helyre esik vissza, őt követi Wessex grófjának és Wessex grófnéjének fia, Viscount Severn, és lánya, Lady Louise Mountbatten-Windsor. Anna hercegnő, más néven Princess Royal a 17. helyre esik vissza a sorban, míg fia, Peter Philips és két gyermeke, Savannah és Isla Philips a 18. helyre.

A 21. helyre Zara Tindall kerül, akit a férjével, Mike Tindallal közös három gyermeke, Mia, Lena és Lucas követ. Ha azonban érkeznek új jövevények, ismét változhat a sor.

Eugénia a közösségi médiában jelentette be az izgalmas hírt azzal, hogy megosztott egy kedves fotót, amelyen August ölelgeti és puszilgatja a pocakját. Mindketten sapkát viselnek, hogy elűzzék a téli hideget. A duó a szabadban pózolt a képhez, ami egyesek feltételezése szerint egy családi vidéki séta során készült. Eugénia a fotóhoz a következő képaláírást fűzte:

Annyira izgatottak vagyunk, hogy megoszthatjuk, idén nyáron új jövevénye lesz a családunknak.

Eugénia és Jack 2018 októberében házasodtak össze, alig néhány hónappal Harry herceg és Meghan Markle esküvője után. Mindkét pár a windsori kastély Szent György-kápolnájában kötötte össze az életét.

Forrás: Marie Claire


A figyelmetekbe ajánljuk