Egy óra.

Egy ünnepi eseményhez ünnepi ruha dukál, na de milyen órát érdemes felvenni egy ilyen szetthez? Az alábbi cikkben öt olyan elegáns férfi karórát mutatunk be, amitől biztosan eláll a lélegzeted.


Rolex Cellini Time Watch

A Rolex annyira beépült a kultúránkba, hogy mára már sokkal többet jelent egy csúcskategóriás óramárkánál. Az ínyencek a kivételes minősége miatt vásárolnak Rolexet. Más vásárlók, bár nem ismerik az órákat, tudják, hogy a Rolex a legjobb.

Mivel a gyártó komoly múltra tekint vissza, és mindenben a tökéletességre törekszik, a Rolex időmérők a piacon kapható legmagasabb minőségű órák közé tartoznak.

A Cellini Time finom, tömör számlapja az időtálló vintage órák irányelvei előtt tiszteleg, miközben elegánsan modernizálja azokat.

Baume & Mercier Classima Automatic 40mm

A Baume & Mercier 190 éves öröksége az élet legnagyobb sarkalatos pontjainak és élményeinek értékelése köré épült. A Baume & Mercier Classima óra jó példa a márka kézműves kultúrájára, amely új ötletekkel és csúcsminőségű teljesítménnyel keveredik.

A Baume & Mercier a kézműves mesterséget testesíti meg az általa ígért elegánsan ihletett időmérőkön keresztül. A Classima hű marad a vállalkozáshoz, a diszkrét eleganciához, és egyesíti a finom kiválóságot a mérnöki hozzáértéssel.

IWC Portofino Automatic 40mm

Az International Watch Company (IWC) leginkább a világ legjobb pilótaóráinak gyártásáról ismert. A klasszis pilótaóra figyelemre méltó kúpos koronája a repülés rendkívül innovatív napjaira vezethető vissza, amikor a pilóták kénytelenek voltak szellőzetlen fülkékben küzdeni az elemekkel. A márka a mai napig különleges hangsúlyt fektet a pilótaórákra, de a termékpaletta ezzel nem ér véget.

A jó ízlés élő megtestesítője, az IWC Portofino nem divatossággal, hanem olyan előkelő eleganciával rendelkezik, amely okán az időmérő hosszú éveken át hű társa lesz a viselőjének. Emellett szinte bármilyen öltözékkel párosítható anélkül, hogy kilógna a sorból.

Girard-Perregaux 1966 Automatic 40mm

A 1791-ben alapított Girard-Perregaux az elődök nyomdokain haladva következetesen olyan órákat fejlesztett és kínált, amelyek arra törekednek, hogy szimbólumokká váljanak. A hírnév, valamint a kitartás, a szakértelem, az önuralom és a kifinomultság a titkos képlet, amely a Girard Perregaux szóban forgó óráját olyan ismertté és egyedivé teszi.

Ez az időmérő az 1966-os ikonikus modell modern változata. Stílusos, diszkréten ívelt tokkal rendelkezik, hogy kényelmesen illeszkedjen a csuklóra. Emellett az óra csillogó elefántcsont színű, kiválóan részletezett, vékony mutatókkal rendelkező számlappal van ellátva.

Vacheron Constantin Patrimony

A Vacheron Constantin több mint 260 éve fejleszt innovatív, nem mindennapi órákat, és a világ legbonyolultabb időmérőinek egyikét tárja elénk.

Azok, akik Vacheron órát vásárolnak, jellemzően nagyra értékelik a lenyűgözően megtervezett és bonyolult időmérőket, de ugyanakkor szeretnek visszafogottabb órákat választani.

Bár a Patrimony tokja egyszerű, mégis sikerül megtalálnia az egyensúlyt az egyszerű elegancia és a tompa könnyedség között. A komplikálatlan kifinomultság, a vágy, hogy inkább szolgáljon, mint mutogasson, és a tiszta kecsesség mind tökéletesen jellemzi a Vacheron Constantin egyik leghíresebb óráját.

Forrás: Luxatic

A figyelmetekbe ajánljuk