Drake

Drake

Taylor Swift után Drake Grammy-jelöléseit is törölték

Nála nem adminisztrációs hiba történt, hanem a rapper döntött úgy, hogy nem kéri a két jelölést.


Mint arról mi is beszámoltunk, az Amerikai Zeneakadémia visszavonta Taylor Swift, Jack Antonoff és St. Vincent jelöltségét Olivia Rodrigodeja vu című számáért, mondván, hogy csak adminisztrációs hiba miatt voltak szerzőként felsorolva a dalnál. Most viszont újabb, ezúttal nagyobb változás történt a Grammy-jelöltségeket illetően.

Drake idei, általunk nem annyira kedvelt új lemezét, a Certified Lover Boy-t jelölték legjobb hip-hop lemez kategóriában, míg Way 2 Sexy számát legjobb rapdal kategóriában. Mostanra viszont eltűnt a Grammy weboldalról mindkét jelöltség és mindkét kategória mindössze 4 darab jelölttel maradt.

A Deadline információi szerint nem a Zeneakadémia gondolta meg magát utólag, hanem maga a rapper kérte, hogy vonják vissza nominációit. Általában a kiadók szokták nevezni Grammy-re az albumokat és a dalokat, az előadók tudtával és beleegyezésével többnyire. Szóval Drake valószínűleg utólag gondolta meg magát.

Az egyik lehetséges magyarázat, hogy megsértődött, amiért csak zsánerkategóriákban jelölték idei zenéjét, a nagy kategóriákból pedig mellőzve lett. Vagy csak sokkal több jelölésre számított. Korábban egyébként többször is kritizálta a díjátadót, mondván, hogy nem igazán vannak egy hullámhosszon a közönséggel.


A figyelmetekbe ajánljuk