monet festmény aukció

Ismét rekordot döntött Claude Monet – dollármilliókért kelt el egyik festménye

A komolyabb műgyűjtők szinte bármit megtesznek azért, hogy megszerezzenek egy-egy kincset. Mi sem bizonyítja ezt jobban, minthogy Claude Monet 1908-ban készült, Le Grand Canal et Santa Maria della Salute című festményét,– amelyet a Sotheby's New York-i aukcióján állítottak ki – 56,6 millió dollárért adták el.


Ez a remekmű a művész valaha árverésre bocsátott legértékesebb velencei festménye, és a legértékesebb, árverésen kiállított olaszországi látkép bármely művész alkotásai közül. Tehát több szempontból is rekorder. – írja a Luxury Launches.

Le Grand Canal et Santa Maria della Salute

Sotheby's

A műalkotás a színek és a fény tiszta ecsetvonásait mutatja be, s egyben Monet úttörő impresszionista újításainak megtestesítője. Tudni lehet, hogy festmény korábban a velencei Gritti-palotában volt látható egy egynapos kiállításon. Így közel 100 év után visszatérhetett „szülővárosába".

A közel múltban egyébként hasonló áron keltek el Monet más festményei is, köztük a rekordárú 50,8 millió dolláros eredmény, amelyet tavaly novemberben értek el a művész 1918-as Coin du bassin aux nymphéas című festményével, valamint 2021 májusában 70,4 millió dollárért kelt el a Le Bassin aux nymphéas című alkotása.

Úgy néz ki Monet-lázban égnek a műgyűjtők és az aukciósházak is.

A figyelmetekbe ajánljuk