Demi Moore 2021-ben
Fotó: Getty Images / Samir Hussein

Az 5 kedvenc filmünk az éppen 60 éves Demi Moore-tól

Bár nem minden alakítása hozott számára pozitív elismerést, mi így is szeretjük a kortalanul gyönyörű színésznőt.


Zaklatta már Michael Douglast, ajánlatot tett neki Robert Redford, Patrick Swayze pedig kísértette. A 90-es évek sztárja november 11-én lett 60 éves, ennek örömére pedig összegyűjtöttök a szerintünk legemlékezetesebb filmjeit.

Ez is érdekelhet: A 10 legjobb Bill Murray film, amit mindig érdemes újranézni

​1. Tisztességtelen ajánlat (1993)

Forrás: Profimédia

Te feldobnád a kedvesedet 1 millió dollárért? Ez a túlfényezett giccs-parádé olyan, mint a Scruples társasjáték butított multiplex formában, de ezért ne Moore-t hibáztassuk. A recesszió sújtotta férj (Woody Harrelson) beleegyezik abba, hogy felesége egy plutokratával (Robert Redford) töltsön egy fizetett szenvedélyes éjszakát, a mozifilmek fő bőgő hősnője pedig mindent belead, amit csak tud.

2. Zaklatás (1994)

filmk\u00e9p a  Zaklat\u00e1s c\u00edm\u0171 filmb\u0151l

Forrás: Profimédia

A filmkritikusból lett forgatókönyvíró, Paul Attanasio egy Michael Crichton-filmből formálta meg ezt a recsegő komikus thrillert a szexuális zaklatásról a politikai korrektség korában. Moore Meredith Johnsont alakítja, aki egy seattle-i számítógépes cég alelnöke, és aki kizsákmányolja férfiatlan kollégáját (Michael Douglas). A film virtuális valóság jelenete már akkoriban is megkérdőjelezhető volt, de minden más még ma is csillog a szellemességtől és a pajkosságtól, nem utolsósorban Moore-tól, aki így büszkélkedik:

Szexuálisan agresszív nő vagyok, és ez tetszik.

    ​3. Ghost (1990)

    filmk\u00e9p a Ghost c\u00edm\u0171 filmb\u0151l

    Forrás: Profimédia

    Whoopi Goldberg kamu médiumként kiütötte színésztársainak komoly szerepeit, és Oscar-díjat nyert. Ha a film többi részének van súlya, az a meggyilkolt barátját (Patrick Swayze) gyászoló Mollyt alakító Moore-nak köszönhető.

    Demi Moore-ból sugárzik a keménység. Nem engedhettem, hogy az emberek a végén azzal az aggodalommal sétáljanak ki a moziból, hogy Molly nem lesz képes átvészelni az életet

    − mondta a film írója, Bruce Joel Rubin.

    Ha tovább olvasnál: 5+1 Angela Lansbury-alakítás, amit mindig érdemes újranézni

    ​4. Becsületbeli ügy (1992)

    filmk\u00e9p a Becs\u00fcletbeli \u00fcgy c\u00edm\u0171 filmb\u0151l

    Forrás: Profimédia

    Bár Moore és Tom Cruise is sztár volt már, amikor aláírtak Aaron Sorkin színpadi thrillerének megfilmesítését, mégis gyakornoknak érezték magukat a tengerészgyalogos halálát vizsgáló tengerészügyvédek szerepében. Jack Nicholson üvöltő alakítása a tanúk padján („Nem tudod elviselni az igazságot!") méltán emlékezetes, de kiváló munkát nyújt Kevin Bacon és a néhai, dicsőséges JT Walsh is, aki az amerikai mozi egyik legjobb specialistája az erkölcsi korrupció ábrázolásának.

    ​5. Krízispont (2011)

    filmk\u00e9p a Kr\u00edzispont c\u00edm\u0171 filmb\u0151l

    Forrás: Profimédia

    A másodlagos jelzáloghitel-válság itt egy fiktív befektetési bankban játszódik, amelyet a Lehman Brothers mintájára alakítottak ki. Jeremy Irons egy vámpír vezérigazgatót játszik, aki arra utasítja a munkatársait, hogy a szőnyegeken kívül mindent adjanak el, Kevin Spacey pedig egy haldokló kutyáját ápoló vállalati veterán. Moore, mint az egyetlen kiemelkedő női figura ebben a macsó világban, meggyőzően szorul össze, amikor a vádak az ő ajtajához kezdenek visszavezetni.

    Forrás: Guardian

    A figyelmetekbe ajánljuk