Daniel Kaluuya

Daniel Kaluuya

Daniel Kaluuya majdnem abbahagyta a színészkedést a rasszizmus miatt

A színész éppen szerepet keresett a Black Mirrorbeli szereplése után és annyira kiábrándult a színészetből, hogy majdnem abbahagyta. De aztán jött a Tűnj el!


Jordan Peele a Tűnj el! után újra együtt dolgozott Daniel Kaluuyával Nope című új filmjén, ennek promóciós körútján a brit színész elárulta, hogy ha nincs a Tűnj el!, valószínűleg nem láttuk volna többet filmekben. A színész ugyanis nagyon közel volt ahhoz, hogy teljesen abbahagyja a szakmát. Kaluuya a következőket árulta el Peele-nek egy közös interjújukban.

Nagyon kiábrándultam a színészetből. Másfél évre abbahagytam a színészkedést. Kijelentkeztem, mert úgy éreztem, hogy ez nem működik. Nem kaptam szerepeket, hála a rasszizmusnak, meg minden ilyesminek. Szóval, amikor kinyújtottad a kezed, azt mondtad, hogy oké, nem vagyok őrült. Ez így van rendjén. Minden rendben lesz.

Azóta Kaluuya Hollywood csúcsára katapultálta magát, többek közt a Fekete párduc című Marvel-filmben is láthattunk, aminek a folytatásából sajnos kimarad. Kaluuya megerősítette, hogy a Nope forgatási ütemterve miatt nem tudta újra eljátszani a szerepét a folytatásban, annak ellenére, hogy a korábbi pletykák az ellenkezőjét állították.

Kaluuya egyébként egyúttal azt is elárulta a sajtókörúton, hogy mi alapján szokott szerepeket választani magának. Rendezője, Peele külön dícsérte színésze szerepválasztásait, aki ma már abban a pozícióban van, hogy ma már inkább ő mond nemet szerepekre, ugyanis kényesen megválogatja projektjeit.

Olyan dolgokat akarok csinálni, amikben nem vagyok biztos az elején, hogy képes leszek rá. Háromdimenziós karaktereket akarok. El akarok mesélni egy történetet, tök mindegy, hogy az nagy vagy kicsi. Az Özvegyekben nem szerepelek olyan sokat, de a karakteremnek volt egy íve - volt egy története és egy fejlődése. Amíg ez megvan, addig tudok vele foglalkozni.

(Forrás: A.V. Club)

A figyelmetekbe ajánljuk